Cıbıltepe Kayak Merkezi Yarıyıl Tatiline Hazır

Cıbıltepe Kayak Merkezi Yarıyıl Tatiline Hazır :Kristal kar ve sarıçam ormanlarıyla kaplı Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yarıyıl tatili için hazırlıklar tamamlandı- KARSARTUR Genel Müdürü Özbey: “Her ihtimale karşı 10 kişilik ekiple pistlerin açılan kısımlarına kar taşıyoruz. Gelen konuklarımızın rahat kayak yapabilmeleri için her türlü imkanı seferber ediyoruz”

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe’de yarıyıl tatili için hazırlıklar tamamlandı. Açılan bölümlere 10 kişilik ekiple kar taşındı.

Kar kalınlığı 25 santimetre olarak ölçülen kayak merkezinde faaliyet gösteren oteller, tatilde müşterilere en iyi hizmeti sunabilmek için hummalı bir çalışma yaptı.

Pistlerde de gerekli bakımlar yapılarak, yarıyıl tatili için hazırlıklar tamamlandı. Tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu KARSARTUR Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 aydır kar yağmamasından dolayı pistlerde meydana gelen açılmaların orman içinden taşınan karla kapatıldığını söyledi.

Yapılan çalışma sayesinde kayak yapma imkanı sağladıklarını vurgulayan Özbey, “Yarıyıl tatili öncesinde kar yağışı beklenmiyor. Her ihtimale karşı 10 kişilik ekiple pistlerin açılan kısımlarına kar taşıyoruz. Gelen konuklarımızın rahat kayak yapabilmeleri için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık, yarıyıl tatilinde gelecek kayakseverleri bekliyoruz” dedi.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Bülent Okay da yarıyıl öncesinde rezervasyonların yoğun olduğunu belirterek, tatil döneminde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet edeceklerini vurguladı.

Okay, “Gelen konuklarımıza yalnızca kayak imkanı değil, başka aktiviteler de sunacağız. Tatilin renkli geçmesi için müzik, eğlence programlarının olduğu Kars geceleriyle meşaleli yürüyüş, kızak ve kar motoru turları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kayak öğretmenlerinden Şener Ağbaba ise tatil için Türkiye’nin her tarafından kayak tutkunlarını beklediklerini ifade etti.