Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni sezona hazırlanıyor

Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni sezona hazırlanıyor :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış’taki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kış hazırlıkları devam ediyor.

Kristal kar kalitesi, sarıçam ağaçları arasında uzun ve güvenli pistleriyle, yerli ve yabancı kayakseverlerin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe’de kış sezonu öncesinde çalışmalar hızlandı.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan kış mevsimi öncesinde özellikle pistler bölgesinde yoğun ve geniş kapsamlı çalışma başlattıklarını söyledi.

Oteller bölgesi ve kent merkezinde bu sezon hizmete girecek konaklama tesisleriyle potansiyelin artacağını belirten Gürbüz, “Bu kış sezonunda kayak merkezimizde hem daha çok turist ağırlamak hem de uzun bir sezon kayak yapılmasına imkan sunmak için bütün pistlerde çalışma yapıyoruz. Pistleri halı saha şekline getirdiğimizde kar yağar yağmaz kayak yapma imkanına sahip olacağız” dedi.

Kars Valiliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Sarıkamış Belediyesine ait 3 greyder, 2 ekskavatör ve 6 kamyonla pistlerde dolgu, tesviye ve temizlik çalışması yapıldığını anlatan Gürbüz, özellikle 1 ve 5 numaralı pistlerde yaşanan eğim, engebe ve taşlık sorununu çözdüklerini ifade etti.

Gürbüz, 1 numaralı pisttin orta kısmında 1 metre yüksekliğinde dolgu yaptıklarını belirterek, “5 numaralı pistte ise büyük kayaları pist dışına alarak toprak dolguyla birlikte greyderlerimizle tesviye ediyoruz. Yani bu kış sezonunda kayak merkezimize gelen yerli ve yabancı bütün kayak tutkunları gönül rahatlığıyla, güvenle ve keyif alarak kayak yapacaklar. Ayrıca birinci etap oteller bölgesinde 700 metre uzunluğunda yeni bir telesiyej hizmete girecek. Bunun için bütün imkanlarımızı seferber ettik ve çalışmalar hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde uzunlukları 25 kilometre olan 8 slalom ve 1 snowboard pisti ile saatte 2 bin kişi taşıma kapasitesine sahip 4 bilgisayar donanımlı telesiyej tesisleriyle bu sezon hizmet verilecek.