Cıbıltepe Kayak Merkezine Kar Takviyesi

Cıbıltepe Kayak Merkezine Kar Takviyesi :Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki pistlere kar taşınması için 15 kişilik ekip oluşturuldu- KARSARTUR Genel Müdürü Özbey: “Uzun süredir kar yağmamasından dolayı pistlerde açılma meydana geldi. Oluşturduğumuz ekip, açılan bölgelere kar taşıyor”

Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne kar taşınması için oluşturulan 15 kişilik ekip, çuval ve branda yardımıyla ormanlık alandan pistlere kar taşımaya başladı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu KARSARTUR Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir bölgede kar yağışının gerçekleşmediğini söyledi.

Pistlerde açılma meydana geldiğini vurgulayan Özbey, “Uzun süredir kar yağmamasından dolayı pistlerde açılma meydana geldi. Bu nedenle pistlere kar takviyesi yapılıyor. Oluşturduğumuz ekip, açılan bölgelere kar taşıyor” dedi.

Cıbıltepe’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat kayak yapabilmeleri için kar taşıma çalışması başlattıklarını vurgulayan Özbey, şunları kaydetti:

“Şu anda pistlerde basılı olarak 15 santimetreye yakın kar var. Ancak sürekli kayak yapıldığı için açılmalar oluyor. Biz de bu açılmaların kayakseverlere zarar vermemesi için 15 kişilik kar taşıma ekibi oluşturduk. Arkadaşlarımız 1, 2, 3 ve 5 nolu pistlere brandalarla orman içinden kar taşıyor. Bu şekilde kar yağana kadar kayak yapma imkanı sunacağız.”

Bu arada, kayak merkezinde toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan bir snowboard, 8 slalom olmak üzere 9 pist bulunuyor.