Cıbıltepede kayak keyfi

Cıbıltepede kayak keyfi :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe’de, yarıyıl tatilini fırsat bilen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Bölgede etkili olan yağışla Kar kalınlığının ikinci etap pistlerde 45 santimetre ölçüldüğü kayak merkezinde, tatil dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen kayakseverler sarıçam ormanları arasında bulunan pistlerde kayarak, snowboard yaparak güzel vakit geçirmeye çalışıyor.

Yarıyıl tatili dolayısıyla Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bulunan Otellerde doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı. Burada faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Süreyya Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatili sayesinde kayak merkezinde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Bu yıl yağışın az olmasına rağmen pistlerde kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu anlatan Yıldırım, “İki aydır pistlerde kayak yapılıyor. Kar kalınlığı istenilen düzeyde. Otelleri dolduran misafirlerimiz keyifle kayak yapıyor. Pistlerimizin tamamı açık” dedi.

Elazığ’dan kayak için gelen Sabri Aydın da Sarıkamış’ın doğasıyla kayak merkeziyle çok güzel bir yer olduğunu belirterek, kayak ve snowboard yaparak tatili geçirdiklerini ifade etti.

Bu arada, 9 pistin bulunduğu 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe’de, bin kişi taşıma kapasiteli telesiyej hizmet veriyor.