Cıbıltepede Kayak Keyfi

Cıbıltepede Kayak Keyfi :Sarıçam ormanları arasında kristal karıyla ünlü Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, mart ayında kayak yapmanın keyfi yaşanıyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan karın ardından ikinci etap pistlerde, kar kalınlığı 40 santimetre olarak ölçüldü.

Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen çok sayıda tatilci, kayak merkezindeki pistlerde kayak ve snowboard yaparak, karın tadını çıkardı.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Bülent Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayı ortalarında yağan karın bereket getirdiğini söyledi.

Hareketli bir sezon geçirdiklerini, karla ilgili bir problem olmadığını belirten Okay, “Son yağan kar, sezonu uzattı. Önümüzdeki günlerde beklenen yağışlar gerçekleşirse nisan ayının ikinci haftasına kadar bölgemizde kayak misafirlerimizi ağırlama imkanımız olacak. Rezervasyon alımlarımız devam ediyor. Hafta içinde bölgedeki otellerde doluluk oranları yüzde 70, hafta sonu ise yüzde 95’lere kadar ulaşıyor” dedi.

İstanbul’dan kayak için gelen Suat Özbek, Sarıkamış’ı çok beğendiklerini ifade ederek, “Kış tatilini erken yapmayı planlıyorduk, kısmet bu zamanaymış. Arkadaşlarımızı aradık burada hala kar olduğunu ve kayağın devam ettiğini söyledi. İstanbul’dan buraya geldiğimize pişman olmadık” şeklinde konuştu.

Bu arada sarıçam ağaçları dallarında görülen sincaplar da ilginç görüntüler oluşturdu.