Cıbıltepede Mart Ayında Kayak Keyfi

Cıbıltepede Mart Ayında Kayak Keyfi :Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yerli ve yabancı turistler mart ayında kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Hava sıcaklığının 2 derece olduğu kayak merkezindeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 55 santimetre ölçüldü. Rusya, Azerbaycan ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen tatilciler, snowboard ve kayak yaptı, kızakla kaydı.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otel genel müdürü Bülent Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıçam ormanları, uzun kayak pistleri ve kristal karı ile ünlü kayak merkezinde 7 pistin açık, 3 telesiyejin faal olarak çalıştığını söyledi.

Hafta sonu tatiliyle otellerde doluluk oranının yüzde 90 civarında olduğunu belirten Okay, “Mart ayı olmasına rağmen özellikle 2. etap pistlerde çok iyi kar var. Misafirlerimiz gayet memnun olduklarını söylüyor. Zaten pistlerde bozulma olduğunda hemen kar ezme makinesiyle müdahale ediyoruz. İnşallah bu doluluk oranıyla mart ayı sonuna kadar devam ederiz” diye konuştu.

Kayak öğreticisi Bülent Yılmaz da bu sene diğer kayak merkezlerine göre iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Şu an Türkiye’de kayak yapılabilecek tek yer Sarıkamış. Yaklaşık 90 gündür kayak devam ediyor. Muhtemelen 20 gün daha kayak yapabileceğiz” dedi.