Cıbıltepede mart ayının sonunda kayak keyfi

Cıbıltepede mart ayının sonunda kayak keyfi :Kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle ünlü Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, kayak tutkunları mart ayının sonunda kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Hava sıcaklığının 5 derece olduğu bölgedeki ikinci etap pistlerde, kar kalınlığı 25 santimetre ölçüldü. Yurdun farklı bölgelerinden gelen kayakseverler, pistlerde kayak ve snowboard yaparak karın tadını çıkardı.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Bülent Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayının sonlarına gelindiği bu günlerde kayak keyfinin sürdüğünü söyledi.

Yalnızca ikinci etaptaki 2, 3 ve 4 nolu pistlerde kayak yapıldığını belirten Okay, “Şu an sezon sonu itibarıyla kayak merkezimizde yerli turistlerimize, çevre il ve ilçelerden gelen kayakseverlere hizmet veriyoruz. Otellerde ortalama doluluk oranı yüzde 40 civarında, bunu da kayak mevsiminin sonuna geldiğimiz için normal karşılamamız lazım. Kar eriyinceye kadar faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

İstanbul’dan kayak için gelen Evre Kaynak da pistlerde fazla kayakçı olmadığını ifade ederek, “Pistler bize kaldı. Pistlerde birazcık buzlanma olmazsa daha çok keyif alacağız ama pistlerin eğimleri çok güzel. Sarıkamış gibi bir yer yok bence” dedi.