Dağbaşı’ndan Isırlık mevkisine teleferik hattı yapılması planlanıyor

Dağbaşı’ndan Isırlık mevkisine teleferik hattı yapılması planlanıyor :Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ‘On Numara’ projeleri arasında yer alan Isırlık Kent Ormanı projesinde çalışmalara başlandı.

Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, bölge müdürleri ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda projelerin son durumları konuşuldu.

Rize’nin Isırlık mevkisinde yapılması planlanan kent ormanı ve mesire alanı projesinin çalışmalarının başlandığı açıklandı. Sahanın sağlamlaştırılması ve istinat duvarlarının yapılması için arazinin uygun hale getirilmesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Rize şehir merkezine kuş bakışı görüş açısına sahip olan Isırlık mevkisi, doğal yapısı ile de turizme yönelik faaliyetlerin yapımına uygun özellikler taşıyor. Proje içerisinde teleferik istasyonu, manzara seyir teraslı kır kahvesi ve yürüyüş yolları yapılması planlanıyor.

BÜTÜN PROJELER İLERLİYOR

Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı Projesi’nin üzerinde en çok durdukları ve önemsedikleri projelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı Projesi artık uygulama noktasına gelmiştir. Rize’deki bazı kişiler tarafından Belediye’nin ve ilgililerin projeleri takip etmedikleri noktasındaki serzenişlerini duyuyoruz. Görüldüğü üzere bir projemizin çalışmaları tamamlandı ve inşa aşamasına geçildi. Isırlık mevkisindeki bu çalışmayla birlikte Rize’de yaşayan vatandaşlarımız için nefes alabilecekleri bir yer tahsis edilecektir. Sokak hayvanlarına ilişkin projemize de ilgili bakanlık tarafından kaynak aktarımı yapıldı. Bu projemiz de yakın zamanda başlayacaktır” dedi.

ISIRLIK MEVKİSİNE TELEFERİK BAĞLANTISI

İlk olarak Dağbaşı mevkisine yapılması planlanan teleferik projesini tamamlamak istediklerini belirten Başkan Kasap, “Teleferik projemizde kamulaştırma çalışmalarını önümüzdeki bir iki hafta içerisinde tamamlayacağız. Dağbaşı teleferik projemizi tamamlayarak, Dağbaşı’ndan Isırlık mevkisine de bir teleferik hattı yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız çalışmaların bütün kurumlar ve vatandaşlarımız için verimli bir şekilde geçmesini diliyorum” dedi.

PROJE TAMAM, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, hükümetin kaynakların en doğru şekilde vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade ederek, Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı projesinin gerçekleştirilme aşamasına geldiğini söyledi.

Çalışmaların startının verildiğini belirten Karal, iş makinelerinin sahada gerekli çalışmaları yaptığını ve proje için gerekli ödeneğin ilgili kurumlara aktarımının yapıldığını söyledi.