Dağcılar Konaklı Kayak Merkezinde kamp yapmaya başladı

Dağcılar Konaklı Kayak Merkezinde kamp yapmaya başladı :Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) “Kış gelişim eğitim faaliyeti” kapsamında Türkiye’nin değişik illerinden gelen 105 dağcı, Erzurum’un Konaklı Kayak Merkezi’nde kamp yapmaya başladı.

Federasyonun 2014 yılı faaliyet programında yer alan eğitim programı için Erzurum’a gelen dağcılar, otobüslerle kente gelen 25 kilometre uzaklıktaki Konaklı Kayak Merkezi’ne gitti.

Burada belirlenen alanda TDF Başkanı Alaattin Karaca gözetiminde kısa süre içinde çadırlarını kuran dağcılar, bir hafta sürecek kamplarını başlattı.

TDF Başkanı Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun 2014 yılı faaliyet programında yer alan “Kış gelişim eğitim faaliyeti”ne daha önce yaz eğitimlerini başarıyla tamamlamış, kış temel eğitiminde başarılı olmuş sporcuların katıldığını belirtti.

Kampa, Türkiye’nin çeşitli illerindeki dağcılık kulüplerinden 105 sporcunun katıldığını ifade eden Karaca, şöyle devam etti:

“Bu eğitimimizde kış dağcılığı için gerekli olan ileri seviye eğitimler verilecek. Karda güvenlik tedbirleri, çığ, çığda arama kurtarma, karda yürüme ve kazma kullanma teknikleri konularında yaklaşık 80 saatlik bir pratik uygulamaları var. Bu kamp 7 gün devam edecek. Kampın ardından da sınav yapılacak. Sınavda 50′nin üzerinde puan alan arkadaşlarımız bir üst eğitimi almaya hak kazanacaklar. Başarılı olanlar ileri seviye kar ve buz eğitimini alacaklar” dedi.

Karaca, bu eğitimin sadece teknik boyutuyla incelenmemesi gerektiğini kaydederek, “Federasyonun gerçekleştirdiği 34. program. Bu faaliyetimiz teknik boyutuyla incelenmemeli. Bir de bunun ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik boyutları var. Bu dağcıların bulundukları sürede yapacakları katkı da değerlendirilmeli” diye konuştu.