Davraz Kayak Merkezi kardan yana şanslı

Davraz Kayak Merkezi kardan yana şanslı :Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinde yağış eksikliğine bağlı kar sorunu geçen hafta da devam etti.

En bol kar Erciyes ve Kartalkaya ile birlikte Davraz Kayak Merkezi’ndeydi. Sömestre tatili sırasında 1,5 metreyi bulan kar kalınlığı geçen hafta 65 santimetreye düşse de, yüksek irtifadaki pistlerde kayak devam ediyor.

Davraz Kayak Merkezi, muhteşem göl manzaralı kayak pistleri ve eşsiz doğal güzelliğiyle bu sezon da kayakçıları ağırlıyor. Bu yıl kışın ılık gitmesi, yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle kayak sezonu ocak sonunda açıldı. Sömestre tatilinde kar kalınlığı 1,5 metreye kadar çıktı. Bu dönemde otellerin doluluk oranları yüzde 90’a kadar ulaştı.
Davraz Dağı, Akdeniz Bölgesi’nin Göller Yöresi’nde, Eğirdir ve Kovada gölleri arasında. Davraz Dağı-Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi, 2635 metrelik dağın kuzey yamacında. Isparta il merkezinin 26 kilometre güneydoğusunda. Isparta Havalimanı’na 50, Eğirdir’e 23, Antalya’ya 140, Antalya Havalimanı’na 125 km uzaklıkta. Isparta Havalimanı’na haftanın her günü büyük şehirlerden uçakla ulaşmak mümkün. Kayak merkezinin yolu en sert kış koşullarında bile kapanmıyor.
Davraz’ın pistleri her seviyede kayakçıya hitap ediyor. Kristal gibi berrak 3 gölün ortasında kalan Davraz’da kayak yapanlar, Eğirdir Gölü’nün muhteşem manzarasını da izleyebiliyor. Kovada Gölü ve Gölcük Krater Gölü merkezin en yüksek tepesinden görülebiliyor. Kayak merkezinde, Kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve dağ yürüyüşü yapma imkanı var.

12 PAST, 3 TELESİYEJ

Davraz Kayak Merkezi’nde şu an faal olan 3 telesiyej bulunuyor. Bunlardan biri kayakçıları tesisler bölgesinden alıp 1650 metreden 1950 metreye çıkarıyor. İkinci telesiyej ise 1950 metreden 2150 metreye ulaştırıyor. Üçüncü telesiyej ise kayakçıları 2150 metreden 2400 metreye kadar çıkarmakta. Saatte 1000 kişi taşıma kapasitesi bulunan bu telesiyejlerle yolculuk 8 dakika sürüyor.
Kayak pistlerinin rakımı, 1650 metre ile 2150 metre arasında değişiyor. Kayak merkezindeki 12 pistin toplam uzunluğu 23.5 kilometre. Mavi renkli pistler yeni başlayan kayakçılar için uygun. İki mavi pistin toplam uzunluğu 4.5 kilometre, kapasitesi 750 kişi. Sekiz kırmızı renkli pist orta düzeyli kayakçılara yönelik. Toplam uzunlukları 15 kilometre, kapasitesi 1200 kişi. Siyah renkli iki pist usta kayakçılar için uygun. Toplam uzunlukları dört kilometre, kapasitesi 300 kişi.

ANTALYA’DA GOLF DAVRAZ’DA KAYAK

Bu yıl Antalya Saklıkent Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının istenen seviyeye ulaşmaması Davraz’a şans getirdi. Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, Akdeniz kuşağında hiç düşünmeden kayak yapılabilecek en nitelikli yerin Davraz Kayak Merkezi olduğunu söyledi. Özdemir, özel tur paketiyle kışın Antalya’ya golf oynamaya gelen turistin aynı gün içinde öğle yemeği için Isparta’nın meşhur kebabı ve kabunesini tadabileceğini, ardından Davraz’a çıkarak kayak yapabileceğini kaydetti.
Davraz’da biri dört yıldızlı üç otel bulunuyor. Kayak merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Çobanisa Köyü’nde de, Davraz Dağ Evleri adıyla bilinen bir pansiyon var. Pansiyon bu yıl kapalı. Davraz Oteli adıyla hizmet veren 42 odalı Süleyman Demirel Üniversitesi Konukevi Araştırma ve Uygulama Oteli de geçen hafta sezonu kapattı. Konaklama için Eğirdir ve Isparta’daki otellerden de faydalanılıyor.

Oteller

Sirene Davraz Mountain Resort
18 milyon dolarlık yatırımla kurulan, 2007’de hizmete giren dört yıldızlı otel aynı zamanda yüksek rakımlı sporcu kamp merkezi. 122 odalı. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, buz pateni pisti, SPA merkezi, dağın eteklerine oturmuş şömineli dinlenme alanları, bowling, bilardo, elektronik oyunlar, sinema ve oyun salonları, çocuk oyun merkezi, bir alakart restoranı, toplantı salonu var. Kayakçılar pistlere babylift ile ulaştırılıyor. Tam pansiyon, çift kişilik günlük 333 TL. 0-6 yaş grubu çocuklardan ücret alınmıyor. Otel havaalanından 120 TL’ye ulaşım imkanı sağlıyor. (www.davras.com.tr / Tel: 246 267 20 02)

Isperia Hotels
17 odalı, 55 yataklı. Tesisin telesiyej bölgesinde üç dağ kafeteryası bulunuyor. Otelin içinde de kafeterya, 50 kişilik bar, 150 kişilik restoran ve kayak odası mevcut. Kafelerde pide, fastfood, mangalda sucuk, köfte ekmek ve alkollü içecek çeşitleri servis ediliyor. Kayak odasından kayak ekipmanı kiralanabiliyor. İki kişi kahvaltı dahil konaklama 198 TL. Fiyata günlük sınırsız skipass dahil. 0-6 yaş çocuklardan ücret alınmıyor. 7-12 yaş için yüzde 50 indirim yapılıyor. (www.isperiahotels.com, Tel: 0246 267 20 20)