Davraz Kayak Merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı

Davraz Kayak Merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı :Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metreyi aşarak 115 santimetreye ulaştı. Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davraz’a kar yağışının devam ettiğini belirterek, Türkiye’deki kayak merkezleri arasında en fazla kar olan merkezin Davraz olduğunu söyledi.

Davraz’da bulunan 3 pistte de kayılabildiğini vurgulayan Abdullah Kılıç, kayakseverlerin merkeze yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Davraz’a Antalya, Muğla, İzmir, Konya, Afyonkarahisar gibi yerlerden kara yoluyla günübirlikçi kayakseverin geldiğini anlatan Kılıç, Isparta Havalimanı’na haftada 3 gün yapılan uçuşlarla da Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinden kayak yapmak isteyenlerin indiğini bildirdi. Davraz Kayak Merkezi’nde kesintisiz 10 kilometreye kadar kayak yapılabiliyor olmasının önemli bir özellilik olduğuna dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:

“Burada herhangi bir çığ riski, kaybolma tehlikesi yok. Ulaşım sürekli açık, Eğirdir Gölü, manzarasıyla hava mükemmel. Her kesimden kişinin kayak yapacağı tehlikesiz rotalar ve parkurlar var. Yaklaşık 24 kilometre uzunluğunda pistler var. Kesintisiz yaklaşık 10 kilometre kayılabiliyor. Bu da kayakçılar için önemli. Daha profesyonel kayakçılar veya snowbordcular 2 bin 345 metreye çıkıp el değmemiş kayak pistlerinde adrenalini yüksek, heyecan duyucu kayak alanlarında kayak yapabilirler.” Meteoroji Genel Müdürlüğü internet sitesindeki verilere göre Türkiye’deki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları şöyle: Kayak Merkezleri Kar kalınlığı Davraz 115 Erciyes 77 Erzurum Konaklı 74 Kartalkaya 51 Bitlis Nemrut 48 Uludağ 46 Sarıkamış 41 Palandöken 36 Ilgaz 27 Hazarbaba 18 Yıldıztepe 4