Davraz Kayak Merkezine Kuraklık Vurdu

Davraz Kayak Merkezine Kuraklık Vurdu :Isparta’daki Davraz Kayak Merkezi’nde sömestir tatili öncesi kar şoku yaşanıyor. Her yıl ocak ayında sezonun açıldığı Davraz’da, kar yağışının azlığı nedeniyle sadece 2 bin 344 metre rakımlı zirve noktasında kayak yapılabiliyor.

Türkiye’nin ünlü kayak noktalarından Davraz Kayak Merkezi’nde, yeterince kar yağmaması nedeniyle sezon açılışı yapılmadı. Her yıl 15 Ocak’ta sezon açılışının yapıldığı Davraz’da kuraklık nedeniyle işletmeciler ve tatilciler büyük şok yaşadı. Ünlü kayak merkezindeki 3 kayak etabından sadece 40 santimetre karın bulunduğu 2 bin 344 metre rakımlı zirve noktadaki etapta kayak yapılabiliyor. Bu noktada ise sadece süper profesyonel kayakçılar kayabiliyor. Diğer 2 etaptaki kar kalınlığı ise 5 ile 10 santimetre arasında değiştiği için kayak yapılamıyor.

BÜTÜN KAYAK MERKEZLERİNDE DURUM AYNI
Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, sadece Davraz Kayak Merkezi’nde değil Türkiye’nin diğer kayak merkezlerinde de benzer tablonun yaşandığını söyledi. Davraz’da şu anda sadece 2 bin 45 ile 2 bin 345 rakımları arasında profesyonel kayakçıların kayak yapabildiğine dikkat çeken Kılıç, “Birinci ve ikinci telesiyej noktasında karın azlığı nedeniyle maalesef kayak yapılamıyor” dedi.

OTELLER BOŞ KALDI
Davraz Kayak Merkezi’ndeki 3 otel de kuraklık nedeniyle kayak sezonu açılmadığı için boş kaldı. 283 yataklı 4 yıldızlı Sirene Davraz Otel, 55 yataklı İsperia Dağ Evi ve 84 yataklı Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Oteli’nde henüz sömestir tatili için rezervasyon yapılmadı.