Denizli’de yayla turizmini canlandıracak teleferik inşaatı tam gaz sürüyor

Denizli’de yayla turizmini canlandıracak teleferik inşaatı tam gaz sürüyor :Denizli’de büyükşehir belediyesinin yayla turizmini canlandırmak ve gelen turistlerin kentin alternatif turizm olanaklarından da faydalanması için hayata geçirdiği Zeytin Yaylası’ndaki konaklama ve dinlenme tesisleri ile teleferik inşaatı sürüyor. Geçtiğimiz yıl yer tesliminin yapılıp inşaatına başlanan projede teleferiğin başlangıç istasyonu bitirildi, hattın 9 direğinden 6’sının beton ve inşaat işleri tamamlandı, üst istasyon ise tamamlanma aşamasına geldi.

Yılda 2 milyon turistin ziyaret ettiği 19 antik kente sahip Denizli’nin alternatif turizm alanlarını harekete geçirmek için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçireceği Zeytinli Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi’nde teleferik ve Zeytinli Yaylası’nda konaklama ve dinlenme tesislerinin inşaata son hızı sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Zeytinli Yaylası’na çıkarak çalışmaları inceledi, bilgi aldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, alternatif turizm kaynaklarına ayrı bir önem verdiklerini belirtip, “Pamukkale ve Laodikya gibi binlerce yıllık geçmişi bulunan değerlerimizin yanında kış turizmi, yayla turizmi gibi alternatif turizm kaynaklarını da değerlendirerek turizmden kentimizin daha çok pay alması için çabalıyoruz. Teleferik ve Zeytin Yaylası Projesi bir kompleks olacak. Teleferik ile Zeytin Yaylası’na ulaşan ziyaretçilerimiz çadırlı ve bungalovlu kamp alanlarında doğanın keyfini çıkaracak. Yazın bu yaylanın serinliğini hissedecek olan insanlarımız kışın aynı bölgede karın tadını çıkaracak” diye konuştu.

Projeyle Bağbaşı Mahallesi’nden Zeytinli Yaylası’na çıkacak 1700 metrelik teleferik hattı, Zeytinli Yaylası’nda tek kişilik ve aile tipi çadırlar, 30 bungalov, 10 yöresel ürün satış yerleri, büfe, kır lokantası, kır kahvesi, yönetim binası yapılacak. İnşaatına başlanan projede teleferiğin başlangıç istasyonu tamamlandı, çatı montajına hazır hale getirildi. Dokuz direkten oluşan hattın 6 direğinin beton ve inşaat işleri tamamlandı, üst istasyonun inşaat ve beton işlerinin bitme aşamasına getirildi. Teleferikte 8 kişi kapasiteli 24 kabin hizmet verecek.