Düldül Dağı Teleferik projesi Düziçi turizmini canlandıracak

Düldül Dağı Teleferik projesi Düziçi turizmini canlandıracak :Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, yörede turizmi calandırmayı amaçlayan “Düldül Dağı’na Teleferik Projesi”nin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini belirtti. Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede organize sanayi bölgesi kurulacak genişlikte alan bulunmamasının, kendilerini turizm konusundaki arayışlara yönlendirdiğini söyledi.

Kenttin, turizm yatırımlarıyla ekonomik kalkınmasını sağlayacak projeler hazırladıklarını belirten Namlı, ilk etapda Dumanlı Mevkisinde yamaç paraşütü yapılmasına başlandığını, Abbasi Halifesi Harun Reşit’in uç beyi Faraç Bey tarafından 8. yüzyılda Harun Reşit adına yaptırılan kalenin restorasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti. Namlı, Sabun Çayı üzerinde bulunan ve ulaşım sağlanamadığı için görme imkanı olmayan Karasu Şelalesi’ne de, bölgede hidro elektrik santrali kuran firma tarafından açılan patika yol ile ulaşım sağlanabildiğini belirterek, “Bu önemli gelişmelerden sonra bir de teleferik projesi başlattık” dedi.

Teleferik projesinin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından hazırlandığını ve DOĞAKA’ya sunulduğunu bildiren Namlı, şunları kaydetti: “Bu projemiz DOĞAKA tarafından kabul edildi. Önümüzdeki günlerde Düldül Dağı’na teleferik kurulması ile ilgili ihalenin fizibilitesi hazırlanacak. Biz de ardından bunu kamuoyu ile paylaşıp bunun ihalesini yapacağız. Teleferik kurulması ile bölgeye gelecek yerli ve bayancı turistler 2 bin 200 rakımlı Düldül Dağı’nın zirvesine çıkıp oradan yöreyi kuş bakışı izleyebilecek, zirvede yapılacak otelde konaklayıp sosyal tesisten yararlanabilecek. Böylece ilçe esnafı kazanacak, ekonomi hareketlenecek, Düziçi daha çok tanınacak.