Düldül Dağı Teleferik Projesinde gelinen son nokta

Düldül Dağı Teleferik Projesi ’nde gelinen son nokta :Doğaka’nın desteği, Osmaniye valiliği İl Özel İdaresi ile Düziçi Belediyesi’nin ortak olduğu Düldül Dağı Teleferik Projesi’nde gelinen son nokta hakkında basına bilgi verildi.

Düziçi Belediyesi toplantı salonunda bugün saat 14.00’de yapılan Düldül Dağı Teleferik Projesi Basını Bilgilendirme toplantısında Soma’da hayatını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölüm başkanı Serhan Yıldız tarafından basına hitaben yapılan konuşmada, “10 gün içinde ajansımıza nihai raporu hazırlayacağız öncelikle bunun bilgisini vererek konuşmama başlayayım. Bu proje Düziçi Belediyesinin başkanlığında Korkut Ata Üniversitesi Projesi desteği ve Osmaniye İl Özel İdaresi ortaklığında başlatılan bir projedir. Şuan teleferiğimizin alt ve üst istasyonları, ulaşılabilecek yolcu kapasiteleri ve metoorolojik veriler (Yağış ve Rüzgar Durumu) belirlendi. Tüm analiz ve veriler toplandı 10 gün sonra bir kitapçık halinde getirilecek ve ilgili kurumlar ile Düziçili vatandaşlarımız yine bilgilendirilecek.” dye konuşurken Düziçi Belediyesinde görevli Orman Mühendisi, Park ve bahçelerden sorumlu müdür vekili Murat Özoğlu’da, “Düziçinin sanayi ve endüstriyel gelişime musait olmamasından dolayı Belediye başkanımız Ökkeş Namlı ve Belediye meclis üyelerimizin öneri ve talimatları ile ilçemizin ekonomik refah düzeyin nasıl artırabiliriz yönündeki yaptığımız çalışmalar neticesinde Düziçinin sahip olduğu doğa sporlarının ilgi odağı Düldül Dağı, Yamaç Paraşütçüğünün ilçemizde her geçen gün gelişmesi, Düziçi Kaplıcamız, Sabun çayımız ve şelalemiz, Berke Barajımız ve tarihi Harun Ür Reşit Kalesine saip olmamız bizleri turizm yönünde bir proje arayışı ve hazırlanmasına yöneltti.

Bu bağlamda DOĞAKA’nın destek verdiği projeleri inceledik ve Teleferik için çok uygun olan Düldül Dağına bir Teleferik Sisteminin kurulması için harekete geçtik. Bu yolda Korkut Ata Üniversitesinde Proje desteği aldık, il özel idaremizden destek aldık ve üçlü bir ortaklıkla yola koyulduk.

Düziçi Düldül Dağına Teleferik projesinin hayata geçmesiyle turizm yönünden büyük gelirler elde edecek, yeni istihdam alanları kazanacak, tanıtımımız daha iyi yapılacak. Ekonomiye katkımız artacak. Teleferiğin hayata geçmesiyle birlikte butik otel açılacak, 6 ay boyunca bulunan karlardan kayak yapılmasını sağlayarak bir kayak merkezi oluşturmak istiyoruz. Proje üç yıl içinde hayata geçecek ve 8 yılda kendisini amorti edecek.”