Düldül Dağına teleferik için güzergah netleşti

Düldül Dağına teleferik için güzergah netleşti :Düziçi Belediyesinin girişimleri ve Osmaniye Valili ile İl Özel İdaresinin de ortaklığında sürdürülen Düldül’e Teleferik için güzergâh netleşti.

Çitli köyünden 700 rakımdan başlayan çıkış başlangıcı, Vayıs Sırtından Kafemik tepelerine doğru ilerliyor Kınkılıç tepeleri ve Başkanoş’un orta zirvesinden 2247 metre yükseklikteki Beşik Düldül’ünde sona eriyor.

6200 metre uzunluğunda düşünülen Teleferik hattının direklerinin yerleştirileceği noktalar ile rüzgar ölçümlerinin yapılacağı alanda OKÜ tarafından hazırlanan proje valilik onayından daha önce geçmişti. Projenin DOĞAKA tarafından kabul edilmesi için Valilik ve siyasi kanatlardan takip çalışmaları sürerken, projenin kısa sürede ihaleye çıkartılması ve iki yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Projenin kendisi için bir büyük bir rüya olduğunu belirten Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, “Hayata geçtiğinde idaresi Belediyemizde olacak Ancak Osmaniye İl Özel İdaresi ve Valiliğimizin ortaklığında kalacak. Proje tamamlandığında yurt genelindeki üniversiteler, spor kulüpleri, turizm firmaları, okullar ve turistlerin yoğun ilgisine uğramasını bekliyoruz. Doğa ile iç içe olan, doğal konumu çok mükemmel olan Düldül ve etrafı bu yatırımın ardından Türkiye ve dünyanın dev turizm firmalarını büyük yatırımlar için ilçemize çekecek. Doğa sporlar, su sporları, kaplıca turizmi, Berke ve Aslantaş Barajları da ilçemiz ve ilimizle birlikte bu projeden çok büyük kazanımlar elde edecek.