Erciyes Avrupaya açılıyor

Erciyes Avrupaya açılıyor :Dünyanın önemli kış turizm merkezlerinden birisi olma yolunda önemli adımlarla yürüyen Erciyes’te yatırımların tamamlanmasının ardından tanıtım faaliyetlerine de başlandı. Avrupa’nın beş büyük turizm acentasının yetkilileri, Kayseri’ye gelerek bölgenin turizm potansiyelini inceledi. Kayseri’ye ve Erciyes’e hayran kalan turizmciler, Avrupa’nın farklı ülkelerinde tanıtım ve destinasyon faaliyetleri yürütecek.

Erciyes’e büyük bir konaklama tesisi yapan Maxima Hotel Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bilal ile birlikte Kayseri’ye gelen Avrupalı turizm acentalarının temsilcileri, Erciyes Kayak Merkezi’nin yanısıra Kayseri’deki önemli tarihi eserleri ve Harikalar Diyarı’nı gezdi.

“DİREK UÇAKLA GELEBİLMEK BÜYÜK AVANTAJ”

Kayseri ve bölgenin turizm potansiyeli ile ilgili görüşlerini açıklayan ID Travel’dan Ammy Vyen, bölgede çok ciddi bir potansiyel olduğunu belirterek, “Erciyes, önümüzdeki dönemde Avrupa’da çok ses getirecek bir kayak merkezi potansiyeline sahip. Avusturya, İtalya, İsviçre gibi bilinen kayak merkezlerinin öne çıkan özellikleri var. Erciyes’te de öne çıkan unsurları vurguladığımız takdirde, bilinen kayak merkezleri arasında yer alır. Direk uçaklarla kayak yapmaya gelebilmek çok lüks bir potansiyel. Bu bize, satış için ekstra bir argüman oluşturuyor. Erciyes’te bu mümkün. Kayseri’yi tanıttığımızda burada Roma-Bizans dönemine ait eserleri görmek Avrupalıların ilgilerini çekecektir. Kayak sporu yapanların önüne Kayseri’nin barındırdığı kültürü de koyacağız. Ayrıca, buranın çileği Kapadokya. Kapadokya’yı da üzerine koyunca çok ciddi bir paket oluyor. Hollanda’nın en büyük turizm fuarında çok ciddi bir tanıtım yapacağız.” diye konuştu.

“HEM TARİH HEM KÜLTÜR DOLU”

Avrupa’nın en büyük tur operatörü TUİ’nin kuruluşu olan Kras Tur Müdürü Mandy Clynk da açıklamasında, geçen haftadan itibaren Erciyes’le ilgili ilk rezervasyonları almaya başladıklarını belirtti. Clynk, “Bu ziyaret çok yararlı oldu. Hem modern yaşantıyı hem de tarihi dokuyu görme şansımız oldu. Camileri de kiliseleri de gezdik ve çok rahattık. Bu durum turizm açısından çok önemli.” dedi. Kras Tur Müdür Yardımcısı Vanda Rombauts ise özellikle Selçuklu müzesinden etkilendiğini belirterek, “Birkaç sene sonra burayı düşünemiyorum. O kadar güzel çalışmalar var ve o kadar güzel ilerliyor ki.” diye konuştu.

Campany Travel Counsellors Müdürü Samantha Ammerlaan da açıklamasında, Kayseri mutfağını çok beğendiğini ve kesinlikle kayak yapmak için Kayseri’ye geleceğini söyledi. Ammerlaan, Avrupa’da tanıtımlara başladıklarını da kaydetti.