Erciyes Dağı Kayak Merkezi karla doldu

Erciyes Dağı Kayak Merkezi karla doldu :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı Kayak Merkezi’ndeki pistler, hafta sonu yağan karla doldu. Kayak merkezindeki kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bildirildi.

Kış mevsiminin gelmesi ve kayak sezonunun açılmasına rağmen, yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle suni karlama sistemleriyle doldurulan Erciyes Kayak Merkezi’ndeki pistler, hafta sonu ve yeni haftanın ilk gününde yağan karla birlikte özlenen görünüme kavuştu. Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü ile yeni haftanın ilk gününde yağan karla birlikte pistlerdeki kar kalınlığının 1 metreye ulaştığını ifade ederek, ”Erciyes Kayak Merkezi’ne yapılan yeni karlama sistemleri sayesinde yeterli kar yağışının olmadığı günlerde bile kayakseverlere rahat ve keyifli bir kayak pisti sunabiliyorduk. Ancak hafta sonu ve bugün yağan karla birlikte, pistlerimiz karla doldu. Pistlerdeki kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaşmış durumda. Bundan sonra da yağışın devam edeceğini ve kar kalınlığının daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz” dediler.

Ülke genelinde bu yıl kar yağışında bir sıkıntı ve düşüş olduğunun altını çizen Kayak Merkezi yetkilileri, tüm kayakseverleri keyifli vakit geçirmek ve gönül rahatlığıyla kayak yapmak için Erciyes’e beklediklerini de bildirdiler.

Bu arada, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Erciyes-Develi yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, kapanan yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor.