Erciyes Dağında Uçurtmalı Kayak

Erciyes Dağında Uçurtmalı Kayak :Kayak sezonunun erken açıldığı kar kalınlığının 35 santimin üzerine çıktığı Erciyes Dağında, slalom ve snowboard etkinliklerinin yanı sıra snowkite de yapılıyor.

Kayak sezonunun erken açıldığı kar kalınlığının pistlerde 35 santimin üzerine çıktığı Erciyes Dağı’nda, slalom, mukavemet ve snowboard etkinliklerinin yanı sıra snowkite de (uçurtma kayağı) yapılıyor.

Sezonun açıldığı iki günde, Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 metresindeki kayak merkezine Yağan karın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’ye ait 10’un üzerindeki yapay kar makinalarının çalışmasıyla birlikte zemindeki kar kalınlığı yer yer yarım metreye ulaştı.

Erciyes Dağı’nda kayak tesisi işleten milli antrenör Mehmet Eğlenceoğlu, Snowkite ile kayakseverlere ayrı bir heyecan yaşattıklarını söyledi. Eğlenceoğlu, şöyle dedi:

“Erciyes Snowkite (kar uçurtması) sporu için dünyanın en önemli yerlerinden birisidir. Kışın düzenli esen rüzgarı, etrafında hiç ağaç olmaması, oteller ve tesislerin hemen önünden başlayıp tekrar otellere dönülebilmesi Erciyes’i snowkite için özel bir yer haline getiriyor. Ayrıca dünyada sayılı olan resmi snowkite alanlarından birisi Erciyes’tedir. Erciyes Kayak merkezinde snowkite eğitimi alabilir ya da malzeme kiralayabilirsiniz.