Erciyes kayak merkezi ‘nde sezonun erken açılması turizmcileri sevindirdi

Erciyes kayak merkezi ‘nde sezonun erken açılması turizmcileri sevindirdi :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te kayak sezonunun geçen yıla göre bir hafta önce açılması, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkan Yardımcısı Mustafa Eğlenceoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl tüm Avrupa’yı etkisi altına alan kurak havadan Türkiye’nin de etkilendiğini ve kış sezonunu çok zor şartlar altında geçirdiklerini söyledi.

Erciyes’te bu yıl sezonun erken açıldığını anlatan Eğlenceoğlu, “Erciyes’te kasım ayında ilk defa sezonu açıyoruz. Turizmciler olarak bunun hem şaşkınlığını hem de mutluluğunu yaşıyoruz çünkü alışık olmadığımız bir durum. Öyle ki tur operatörleri bile Erciyes’teki karı ve pistleri yerinde görmek için kayak merkezine akın etti. Gördükleri manzara karşısında onlar da hayrete düştü. Şu anda Türkiye’deki hiçbir kayak merkezinde bu kadar kar yok. Bunun ayrıcalığını yaşıyoruz” diye konuştu.

Kar yağışı olmayınca turizmcinin çaresizce beklediğini, yapılan yatırım ve planlamanın boşa gittiğini belirten Eğlenceoğlu, geçen yıl ülke genelindeki kayak merkezlerinin genel anlamda bu sıkıntıyı yaşadığını söyledi.

Sezonun açılmasının yanı sıra kar yağışının da sevindirici olduğunu dile getiren Eğlenceoğlu, yağışın üç gündür aralıklarla devam ettiğini ve kar kalınlığının yer yer bir metreye kadar ulaştığını belirtti.

Karın kısa sürede eriyecek olmamasının da kendilerini sezonun iyi geçeceği yönünde ümitlendirdiğini ifade eden Eğlenceoğlu, “Geçmiş yıllarda kar yağmasına sevinemezdik bile. Sabah yağan kar, akşama kalmaz erirdi. Şimdi pistler karla doldu. Hava sıcaklıkları istediğimiz seviyelerde. Bu durumda bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

– Yılbaşı için rezervasyon yaptırıyorlar

Eğlenceoğlu, vatandaşların tesisleri arayarak rezervasyon yaptırmaya başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Erciyes’te sezonun açıldığını duyan vatandaşlardan bazıları kayak merkezine gelirken, şehir dışındaki kayakseverler tesisleri arayıp yılbaşı için yer ayırtmaya başladı. Tur operatörleri, geçici rezervasyonları kesin rezervasyona dönüştürdü. Daha şimdiden yılbaşı için yatak kapasitemizin yüzde 75’i doldu diyebiliriz. Aralık ayından itibaren yerlerin tamamının satılacağını düşünüyoruz. Sadece şehir merkezindeki otellerde boş yer kalacaktır. Aralık ayının ikinci haftasına kadar da şehirdeki otellerin yüzde 100 doluluğa ulaşacağını tahmin ediyoruz. Şehirdeki ve dağdaki otellerimizin bu yıl sezon boyunca yüzde 100 dolulukla çalışacağını ümit ediyoruz. Geçen yıl yılbaşını Erciyes’te yapay kar makineleriyle üretilen kar sayesinde yüzde 60-70 dolulukla geçirmiştik. Turizmci geçen yılki zararını bu yıl verimli geçecek sezonla kapatacaktır.”

Erciyes’te yarıyıl tatilinde de doluluk yaşanacağını ifade eden Eğlenceoğlu, bu yıl kayak merkezlerinde tatil yapmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerektiğini vurguladı.

Kayseri Tur Operatörleri Platformu Üyesi Utku Emre Bağlan da Erciyes Kayak Merkezi’nde sezonun açılmasının sevindirici olduğunu dile getirerek, “Kayak merkezlerinde kar olunca insanları rahatlıkla buralara getirebiliyoruz. Geçen yıl kar sıkıntısı nedeniyle birçok kayak merkezi için önceden yapılan rezervasyonlar iptal ettirilirken, bu sene geçici rezervasyonlar daha şimdiden kesin rezervasyona dönüştürülüyor” şeklinde konuştu.