Erciyes Kayak Merkezi ‘ndeki Otellerde Yılbaşı Bereketi

Erciyes Kayak Merkezi ‘ndeki Otellerde Yılbaşı Bereketi :Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te yılbaşı için otellerdeki doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi’ndeki yatırımlarla ilgili bu yıl daha fazla tanıtım yapıldığını ve bunun meyvesini yılbaşından itibaren almayı beklediklerini söyledi.

Erciyes Dağı’ndaki oteller için yılbaşı rezervasyonlarının bu ayın başında başladığını anlatan Sungur, yeni yıla 2 hafta kalmasına rağmen otellerin doluluk oranının yüzde 100’ü bulduğunu belirtti.

Sungur, sadece dağdaki değil, şehir merkezindeki otellerin yatak kapasitesinin yüzde 75-80 dolduğunu ifade etti.

Kent merkezindeki otellerin de yılbaşına birkaç gün kala yüzde 100 doluluğa ulaşmasını beklediklerini dile getiren Sungur, şunları kaydetti:
“Tatilciler, Erciyes Kayak Merkezi’nin şehir merkezine yakın ve ulaşımın kolay olması dolayısıyla şehirdeki otelleri de tercih etme konusunda tereddüt yaşamıyor. Bunu Kayseri için önemli bir avantaj olarak görüyoruz. Bu yıl hem Erciyes hem de kent merkezindeki oteller geçen yıla oranla çok daha dolu bir yılbaşı geçirecek. Bunda da en önemli etkenin ciddi tanıtım faaliyetleri olduğunu düşünüyoruz. Sadece bir kurum değil, valiliğimiz ve belediyemiz başta olma üzere turizmle ilgilenen tüm kurumlar taşın altına elini koydu ve gerekli tanıtım çalışmalarını yerine getirdi. Erciyes’te kayak yapılıyor olması da tatilcilerin önemli tercihleri arasında yer alıyor çünkü kayak merkezine gelen insanlar kayarak eğlenmek istiyor. Kar olmayınca kayak merkezindeki otellerin de cazibesi kalmıyor.”

– Erciyes’i tercih edenler pişman olmayacak
Erciyes Kayak Merkezindeki otellerden birinin rezervasyon sorumlusu Süreyya Parlak da geçen yıl yüzde 70-80 dolulukla geçirdikleri yılbaşını bu sene tamamen dolu geçireceklerini söyledi.

Yılbaşına sayılı günler kala sadece birkaç boş odalarının kaldığını, onların da ön rezervasyonlarının yapıldığını anlatan Parlak, “Erciyes’te kar garantisi olması tatilcileri buraya çekiyor. Yeni yılda Erciyes Kayak Merkezi’ni tercih edenler, kesinlikle pişman olmayacak” diye konuştu.

Misafirler için Erciyes’te çeşitli eğlenceler hazırlandığını belirten Parlak, “Erciyes’i tercih edenler, yeni yıla kar ve havai fişekler altında girecek. Kayak yapılabilecek ve otellerin hazırladığı eğlencelerle güzel bir gün geçirebilecek” dedi.

Parlak, Erciyes’te kişi başı konaklama ücretinin her şey dahil 369 lira olduğu olduğunu kaydetti.