Erciyes Kayak Merkezi ‘ne 300 milyon euroluk yatırım

Erciyes Kayak Merkezi ‘ne 300 milyon euroluk yatırım :Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes’te 300 milyon euroluk master planla dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Kayak Merkezi Master Planı’nı tanıttı. Türkiye’nin çok ciddi turizm zenginliklerine sahip olduğunu ifade eden Düzgün, “Bu zenginliklerin büyük yatırımlarla ortaya çıkması turizm potansiyelini artıracaktır. Deniz-güneş-kum turizminde yakalanan başarıyı Erciyes örneğinde olduğu gibi kış turizmi ile de yakalayabiliriz. Belediye olarak turizme yatırım yapıyoruz çünkü kârlılık açısından önemli bir sanayi” dedi.

HEDEF 2 MİLYON TURİST

Master planının 300 milyon euroya tamamlanması bekleniyor. Yatırımlar tamamlandığında Kayseri’ye 100 milyon euro dolaylı, 100 milyon euroda doğrudan gelir sağlanacak. 3 bin kişiye yeni istihdam açılacak. Hedeflenen tursit sayısı ise 2 milyon kişi.

DOĞUŞ GRUBU DA OTEL YAPACAK

Bölgeye kayak merkezlerinin yanı sıra 21 otel yapılması da planlandı. Otellerin 17’si butik 4’ü yıldızlı olacak. Bunun için çok sayıda yatırımcıdan teklif aldıklarını belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, “21 otelin tapularını teslim ettik. Dokuz otelin temelleri atıldı. Doğuş Grubu’da bölgede bir otel yapacak” şeklinde konuştu.