Erciyes Kayak Merkezi Sömestr Tatilinde 400 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

Erciyes Kayak Merkezi Sömestr Tatilinde 400 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi :Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı İkiler: “Erciyes’teki pistlerde karın hiç eksik olmaması sömestr tatilinde de insanları Erciyes’e çekti 15 günlük tatil süresi boyunca yaklaşık 400 bin kişi Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret etti.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes’i sömestr tatili boyunca yurt içi ve yurt dışından gelenlerin yanı sıra günübirlikçilerle birlikte yaklaşık 400 bin kişi ziyaret etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin kurak geçmesine rağmen Erciyes Kayak Merkezi’nin yapılan doğru yatırımlarla bu kuraklıktan çok fazla etkilenmediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında alınan yapay kar makineleriyle dağın 1 milyon 700 bin metrekarelik alanında yapay kar üretildiğini ifade eden İkiler, birçok kayak merkezinde kar yağışı olmaması nedeniyle kayak yapılamazken, Erciyes’te hiç bir sorunun yaşanmadığını kaydetti.

Aralık ayının ilk haftasında sezonu açtıklarını ve o günden bu zamana kadar Erciyes’te kesintisiz olarak kayak yapılabildiğini belirten İkiler, şöyle konuştu:

“Erciyes’teki pistlerde karın hiç eksik olmaması sömestr tatilinde de insanları Erciyes’e çekti. 15 günlük tatil süresi boyunca yaklaşık 400 bin kişi Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğunu kayak severler oluştururken bunlar içinde piknik yapmak için gelen günübirlik ziyaretçiler de yer aldı. Yurt dışından Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya gibi ülkelerden çok sayıda yabancı ziyaretçinin yanı sıra yurt içinden de gruplar halinde öğrenciler ve tatilciler Erciyes’te kayak yapmanın keyfini yaşadı. Erciyes’in tercih sıralamasında geçen yıllara göre üst sıralara çıktığını gördük bu da bizi çok sevindirdi. Yaptığımız yatırımların doğru olduğunu gösterdi.”

-“Amacımız 7’den 70’e herkesi Erciyes’te buluşturabilmek”

102 kilometrelik pist uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olduklarına dikkati çeken İkiler, Avrupa’nın sayılı kayak merkezleri arasında yer aldıklarını bildirdi.

Erciyes’te özellikle hafta sonlarında yoğunluğun en üst seviyeye çıktığını ifade eden İkiler, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin hafta sonları Erciyes’e otobüs seferi düzenlemesinin yoğunluğun artmasında etkili olduğunu belirtti.

Geçmişte Erciyes’e sadece özel otomobili olanların çıkabildiğini, günümüzde ise her kesimden insanın gelerek yapılan çalışmaları görüp kayak yapmanın keyfini yaşayabildiğini dile getiren İkiler, amaçlarının 7’den 70’e herkesi Erciyes’te buluşturabilmek ve insanlara kayak sporunun keyfini yaşatabilmek olduğunu belirtti.

Erciyes’te “kültür kayağı” şeklinde program hazırladıklarını ve bu pakete Kapadokya’yı da dahil ettiklerini anlatan İkiler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu durum özellikle yabancı tur operatörlerinin çok beğenisini topladı. Beneluks ülkelerinden çok sayıda turist Kayseri’ye gelerek 1 hafta Erciyes’te kayak yaptıktan sonra Kapadokya’yı gezme imkanı buldu. Önümüzdeki günlerde de İskandinav ülkelerine yönelik böyle bir tanıtım ve paket hazırlayacağız. O ülkelerden de ciddi bir turist bekliyoruz” şeklinde konuştu.

1,5 milyon ziyaretçi hedefleniyor

Karlama ünitelerinin hala kar üretmeye devam ettiğini ve kuraklık nedeniyle açılan pistlerin tekrar karla kaplandığını ifade eden İkiler, Nisan ayının ortasına kadar Erciyes’te kayak yapılabileceğini belirterek “Erciyes’i geçen yıl sezon boyunca 1 milyon kişi ziyaret etti. Bu yıl sezon sonuna kadar 1,5 milyon kişinin gelmesini bekliyoruz. Şu an ki yoğunluğa baktığımızda bu rakamlara çok rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Ziyaretçi sayımızın Nisan ayı sonuna kadar geçen yıla oranla en az yüzde 50 artmasını bekliyoruz. Doluluk sömestr tatili sonrasında da devam ediyor. Yeni rezervasyonlar yapılıyor” dedi.