Erciyes Komandoları iş başında (Foto Galeri)

Erciyes Komandoları iş başında :Kayseri’deki Erciyes Kayak ve Kış Turizmi Merkezi’nde kendilerine ‘Erciyes Komandoları’ adını veren mekanik tesisler bakım ekibi, kış sezonu için, 3 bin 400 rakımda zor şartlar altında yerden 25 metre yükseklikteki direklere tırmanıp, mekanik tesislerin bakımını yapıyor.

Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, 5 yılda 300 milyon doları geçen yatırımlarla 100 kilometre kayak pisti ve 18 mekanik tesise kavuşan Erciyes Dağı’nın kış sezonuna hazırlandığını kaydetti. Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Erciyes A.Ş. tarafından oluşturulan 10 kişilik ekibin ağır dağ şartlarına rağmen mekanik tesislerin bakımını tek tek yaptıklarını belirterek, 3 bin 400 metrede 25 metre yüksekliğindeki direklere tırmanan ekiplerin çalışmalarının komandoları aratmadığını, yaz sıcağının yaşandığı bugünlerde,personelin soğuk nedeniyle kalın giysilerle yüksek direklere çıktıklarını ve bulutlarla aynı hizada tesislerin bakımını yaptıklarını söyledi.

Murat Cahit Cıngı, ‘’Erciyes’te 100 kilometreyi bulan pistimizi ve 18 tane mekanik tesisimizi işletiyoruz. Yani Avusturya’da, İşviçre’de, Fransa’da, Pireneler’de, Alpler’de ne varsa, aynısı Erciyes’te de var. Dolayısıyla bu mekanik tesislerin bakımı için bizim bir ekibimiz var. Biz bakımlarımızı yazın yürütüyoruz. Türkiye’deki en gelişmiş ekip de bünyemizde bulunuyor. Bizim komando ekibimiz, timimiz. Onlar halatta yürüyorlar. Sürekli yüksekteler, zaman zaman tehlikeli hareketlerin içerisine giriyorlar. 20-25 metreye uzanan direklerimiz var. Bunların üzerine çıkmak bile her babayiğidin karı değil. Kendileri yüksekte çalışma eğitimi almış arkadaşlarımız. Çoğu elektrikçi-elektronikçi, dolayısıyla ‘Erciyes Komandoları’ diyebiliriz. Çünkü komando gibi vazife ifa ediyorlar” dedi.