Erciyes muazzam bir kayak merkezi

Erciyes muazzam bir kayak merkezi :Dünyadaki kış turizminden aldığı yüzde 25’lik payla dünyanın en mühim kış turizm merkezi olan Avusturya’daki kayak merkezlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri Erciyes’i görmek için Kayseri’ye geldi.

Erciyes kış turizm merkezinden çok fazla etkilendiklerini ifade eden iş adamları, Erciyes’in birkaç yıl içinde muazzam bir kayak merkezi olacağını belirtti.

Erciyes’te hem kayak yapan hem de gondola binerek zirveye yakın istasyonlara çıkan ve pistleri inceleyen Avusturyalı iş adamları Erciyes’e hayran kaldı. Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, 10 ayrı kayak merkezinin yöneticisine Erciyes’teki tesisleri gezdirdi ve maket üzerinde Erciyes Master Planı hakkında bilgiler verdi.

Avusturya heyetinde bulunan Skidata AG İdare Kurulu Başkanı Franz Holzer, 25 değişik noktada alış-veriş yapan ve 600 işletmesi mevcut bulunan uluslararası bir firma olduklarını ifade etti. Dünya çapındaki kayak merkezlerini gezdiklerini açıklayan Holzer, “Kayseri’deki kış turizmine yönelik gelişmelerden binaen Erciyes’e geldik. Çok fazla etkilendik. Erciyes’in birkaç yıl akabinde muazzam bir kayak merkezi olacağını düşünüyorum” diye belirtti.

Avusturyalı iş adamlarından Franz Padinger de 2000 yılından bu yana Erciyes’e geldiğini ve her gelişinde gördüğü değişimden binaen çok fazla etkilendiğini ifade etti. Avusturya’daki birden fazla kayak merkezinin sahibi ve üst düzey yetkilileri ile Kayseri’ye geldiklerini dile getiren Padinger, Türkiye’deki kayak turizminin gelmekde olduğu noktayı görmek istediklerini açıkladı.

Kış turizminin bilirkişisi denilebilecek iş adamlarını Erciyes’te ağırlayan Kayseri Erciyes A.Ş. İdare Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı da Erciyes’in yavaş yavaş dünya çapında ismini duyurmaya başladığını ifade etti. Tur operatörlerin Erciyes’i paketlerine dahil ettiklerini ve önümüzdeki yıllardan bu yana Erciyes’i çok fazla ciddi bir turist kitlesinin ziyaret edeceğini açıklayan Cıngı, “Avusturyalı misafirler Alpler’de kayak merkezi sahibi olan kişiler. Dünyanın kayak sektöründeki yüzde 25 ağırlığını Avusturya karşılıyor. Çalışmalarımız orada duyulduğu için geldiler ve hakikaten büyülendiler. Özellikle belediyenin böylesi devasa bir yatırıma girmiş olması kendilerini hayrete düşürdü, çünkü Avrupa’da bu faaliyetler özel sektörce yapılıyor. Pistlerimizi, pistlerin entegrasyonunu ve istasyonlarımızı çok fazla beğendiler. Sektörün bilirkişilerinden beğeni almak biri çok fazla sevinçli etti” diye açıkladı.