Erciyes Sivastaki kayak merkezine danışmanlık yapacak

Erciyes Sivastaki kayak merkezine danışmanlık yapacak : Kayseri Erciyes AŞ, diğer adıyla Erciyes Kayak Merkezinin Sivas”ta kurulacak kayak merkezine danışmanlık yapacağı bildirildi.

Sivas Vali Yardımcısı Salih Ayhan başkanlığında bir heyet, Kayseri”de, Sivas”a yapılması planlanan kayak merkeziyle ilgili Kayseri Erciyes AŞ yetkilileriyle görüştü.

Görüşmeler sırasında Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, konuşmasında, Büyükşehir Belediyesinin şehre bir vizyon katması için Erciyes Kayak Merkezini yaptığını belirterek, Kayseri”nin Erciyes sayesinde turizmden pay almaya başladığını söyledi.

– “Dünyada ilk 10”a girebilecek pistlere sahibiz”

Cıngı, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl Erciyes”e Hollanda”dan haftalık turistler geldi. Bu yıl aynı operatör haftada 500 kişi getirecek. Bununla ilgili rezervasyonlar yapıldı. Bir Rus operatörü de yine haftada 500 turist getirecek. Otellerimiz iki yıl içinde bittikten sonra tüm dünyada tanıtım hamlesine gireceğiz. Uzmanların dünyada ilk 10”a girebilecek dedikleri pistlere sahibiz. Sivas ile müşterek bir çalışma içine girmekten mutluluk duyacağız. Tecrübelerimizi Yıldız Dağı”na aktaracağız. Danışmanlık paralarının ülkemizde kalmasını sağlayacağız. Sivas”ın ticaretinin, ekonomisinin, sosyo-kültürel hayatının Yıldız Kayak Merkezinden pozitif anlamda etkileneceğini hep birlikte göreceğiz.”

Salih Ayhan da Kayseri”nin potansiyelinden istifade anlamında diyaloglarının sürekli artarak devam ettiğini belirterek, bu yardımı esirgemeyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki”ye teşekkür etti.

Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes Kayak Merkezini gezen heyete Erciyes Turizm Master Planı hakkında bilgi verdi.