Erciyesde ziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı

Erciyesde ziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı :Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: “4 aylık süre içinde Erciyes Dağı Kayak Merkezi’ni 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Kurak bir dönem geçirmemize rağmen, geçen yıla göre ziyaretçi sayımızda artış oldu”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes Kayak Merkezi’nde sezonu kapattıklarını belirterek “4 aylık süre içinde Erciyes Dağı Kayak Merkezi’ni 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Kurak bir dönem geçirmemize rağmen, geçen yıla göre ziyaretçi sayımızda artış oldu” dedi.

Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes’te bu yıl çok iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi. Ülke genelinde kuraklığın hakim olmasına rağmen Erciyes’e gelen kayakçı ve ziyaretçi sayısında geçen yıla oranla artış olmasının sevindirici bir durum olduğunu belirten Cıngı, kuraklığın Erciyes’e pozitif olarak yansıdığını vurguladı.

Sadece Türkiye değil Avrupa’daki birçok kayak merkezinde de kar sıkıntısının yaşandığına dikkati çeken Cıngı, şunları kaydetti:

“Özellikle Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle kayak severler kayak yapabilmek için Erciyes’i tercih etmek zorunda kaldı. Uludağ, Kartalkaya, Davraz gibi Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinde kar sıkıntısı yaşanınca kayak severler Erciyes’e akın etti. Çünkü Erciyes’te Aralık ayının başında sezonu açtık ve 4 ay kesintisiz kayak yapılabildi. 147 yapay kar makinesiyle 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda 243 bin metreküp kar ürettik. Geçen sezon 143 bin 290 kayakçı gelmişti bu sezon yüzde 6 artarak 151 bin 230 kişiye ulaştı. Kızakçı sayısında da yüzde 14’lük bir artış oldu. Geçen sezon 186 bin kızakçı gelmişti bu sezon ise bu sayı 212 bin oldu.”

Bunların yanı sıra Erciyes’e günübirlik gezmek ve piknik yapmak için çok sayıda kişinin geldiğini ifade den Cıngı, “Toplam’da 4 aylık süre içinde Erciyes Dağı Kayak Merkezi’ni 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Kurak bir dönem geçirmemize rağmen, geçen yıla göre ziyaretçi ve kayakçı sayılarımızda artış oldu. Bu Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nin ne kadar isabetli bir proje olduğunu bize göstermiş oldu” diye konuştu.

Özellikle İstanbul’dan bu sezon Erciyes’e çok fazla kayakçı ve ziyaretçi geldiğini belirten Cıngı, uçakla bir saatte Kayseri’ye gelen yerli turistlerin 20 dakikada havalimanından Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşabildiğini, bu kolaylığın kayakseverlerin Erciyes’i tercih etmesinde önemli bir etken olduğunu vurguladı.

– Alpler’e alternatif Erciyes

Geçen yıl tur operatörleriyle yaptıkları görüşmeler sonucu bu sezon Erciyes’e haftalık gezi programları düzenlendiğini ifade eden Cıngı, “Kayseri, Erciyes ve Kapadokya üçgeni için tur paketi oluşturuldu. Hollanda ve Belçika’dan başta olmak üzere her hafta yaklaşık 100 yabancı turist geldi. Sezon sonunda yaklaşık bin turist Erciyes’i ziyaret etti. Erciyes’e yabancı ilgisinin artması bizim için çok önemli. Çünkü Erciyes artık yerelden globale taşındı. Alpler, İsviçre, Avusturya, Fransa hattına alternatif olarak Erciyes’i sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

– Kayak takımları yarışlarını Erciyes’te yaptı

Kayak merkezlerindeki kar sıkıntısı nedeniyle Kayak Federasyonu’nun takvimindeki birçok yarışı ertelemek zorunda kaldığını ve bazı takımların il birinciliği yarışlarını Erciyes’te yaptığını dile getiren Cıngı, “Takımlar antrenmanlarını bile Erciyes’te yaptı. Karlama ünitelerimizle pistleri sürekli açık tutmayı başardık. Bu da hem kayakseverleri hem de profesyonel takımları Erciyes’e çekti. Kayseri’nin ve Erciyes’in tanıtımı açısından çok etkili oldu” diye konuştu.