Erciyeste 15 Tesisin Açılışı Yapılacak

Erciyeste 15 Tesisin Açılışı Yapılacak :Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi 3 etap kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesisin açılışı törenle gerçekleştirilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saatte 3 bin kişi kapasiteli gondol tipi teleferik, uluslararası standartlarda 12 kayak pisti bin araçlık otopark, konaklama tesisleri ile yolların hizmete sunulacağını söyledi.

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nin yüzde 80’inin tamamlandığını ve bu zamana kadar 120 milyon avro harcandığını belirten İkiler, şunları kaydetti:
“Projenin toplam maliyeti özel sektörün yapacağı yatırımlarla birlikte 300 milyon avro. Toplamda 34 pistimiz var. Şu anda 60 kilometresi ezilmiş olmak üzere 102 kilometre pist uzunluğuna sahibiz. Proje tamamlandığında pist uzunluğu 200 kilometreye ulaşacak. Türkiye’nin en büyük pistlerine sahip kayak merkeziyiz. Ülke genelindeki birçok kayak merkezinin toplam pist uzunluğu bizim pistlerimiz kadar yok. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da sayılı büyük kayak merkezi haline geldik.”
Pazar günü Tekir Kapı’da saat 11.00’de başlayacak açılış töreninde, protokol konuşmalarının yanı sıra TRT sanatçısı Ahmet Tekkuş ile rock grubu Koray Haklı ve Orkestrası’nın konseri yer alacak. Çocuklar için şişme oyun gruplarının kurulacağı açılış töreninde ayrıca vatandaşlara sucuk-ekmek ikramında bulunulacak.
Öte yandan törene katılacak olan vatandaşlar için her semtten otobüs seferleri düzenlenecek. Pazar günü saat 09.00’da semtlerden hareket edecek otobüslerin yanı sıra Cumhuriyet Meydanı’ndan da saat 10|00’da tören alanına araç kaldırılacak.