Erciyes’te Heliski Heyecanı

Erciyes’te Heliski Heyecanı :Erciyes Dağı’nda adrenalin tutkunlarının tercihi heliski sporu da yapılmaya başlandı. Helikopterle Erciyes’te 3 bin 340 metre yüksekliğe çıkan 4 sporcu kayarak, 2 bin 200 metredeki Tekir bölgesine indi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Dağı’nı dünya çapında kayak ve turizm merkezi haline getirmek yaptığı çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Birçok alanda devam eden bu çalışmalarda yaklaşık yüzde 80-90 gibi sportif bütünlüğe ulaşıldığını ifade eden Cıngı, alt yapı olarak Alpler’de veya dünyanın meşhur kayak merkezlerinde ne varsa aynılarının Erciyes’te de yapıldığını belirtti.

Şu anda Erciyes’te 18 mekanik tesis, iki gondol hattı, birbirine entegre farklı zorluk derecelerine sahip 34 kayak pistiyle kayakseverlere hizmet verildiğini kaydeden Cıngı, “Bundan sonra Erciyes olarak biraz daha farklı organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladık. Bunun ilk uygulaması heleski dediğimiz helikopter kayağı. Helikopterle usta kayakçılar Erciyes’in zirvelerine doğru bırakılacak, kayarak, kayalardan atlayarak merkeze inecekler. Bunu Alberg Spor Okulu ve özel bir şirketten kiralanan helikopterle yapıyoruz. Bu helikopter bundan sonra sürekli Kayseri’de kalacak. Erciyes her geçen gün yeni katma değerlerle mükemmele doğru ulaşıyor. Bu çerçevede bugün bu heyecanını yaşamaktan dolayı da mutluyuz” şeklinde konuştu.

Cıngı, heleski kayağının çok değerli ve zor bir spor olduğunu ancak dünyada çok da fazla yerde yapılmadığını söyledi.

Dolayısıyla heliskinin Erciyes Kayak Merkezi’ne çok daha farklı bir değer katacağına inandıklarını belirten Cıngı, artık periyodik olarak turlar dahilinde Erciyes’te rutin olarak heleski kayağı yapılabileceğini vurguladı.
Alberg Spor Okulu yetkilisi Mehmet Eğlenceoğlu da, artık Erciyes’e gelenleri sadece kaydırmak değil uçurmak da istediklerini söyledi.

Yapılan teknik çalışmalar neticesinde bu kayağın Erciyes’te yapılabileceği sonucuna ulaştıklarını ifade eden Cıngı, Kayseri’nin çevre illere bağlantısını daha hızlı geliştirebilmek için de programlar düzenleyeceklerini Kayseri-Kapadokya, Kayseri- Ankara, Kayseri-İçel uçuşları gibi seferler düzenleyeceklerini dile getirdi.
Öte yandan sürekli Kayseri’de tutulacak helikopterden işadamlarının da faydalanabileceği belirtildi.