Erciyeste kar garantili kış sezonu

Erciyeste kar garantili kış sezonu :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes’te yapay kar makineleriyle 4 aylık kış sezonu garanti altına alındı.

Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında alınan 144 kar makinesini dağın 1 milyon 700 bin metrekaresinde kar yapacak şekilde yerleştirdiklerini ve 2014-2015 kış sezonuna her anlamda hazır olduklarını söyledi.

Yapay kar makinelerini çalıştırarak deneme amaçlı kar üretmeye başladıklarını ve herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadıklarını ifade eden İkiler, şunları kaydetti:

“Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye düştüğü andan itibaren kar üretebiliyoruz. Özellikle gece yarısından sonra sabah güneş doğana kadar hava sıcaklığı kar üretebilecek değerlerde oluyor. Kar ünitelerimiz sayesinde Erciyes kayak merkezinde kış sezonunu garanti altında aldık. Erciyes’te aralık ayının ikinci haftasında açacağımız kış sezonunu nisan ayının ikinci haftasına kadar kapatmayacağız. Kayak severlerimize ve tur operatörlerine bunun garantisini veriyoruz. Yani Erciyes’te 4 ay kesintisiz kayak yapabilme imkanı tanıyoruz.”

Yapay kar makinelerinin su ihtiyacını karşılayabilmek için 2 bin 800 metre rakımda 235 bin metreküp kapasiteli göl oluşturduklarını belirten İkiler, buradan ve Tekir bölgesindeki doğal gölden alınan sularla geçen yıl 235 bin metreküp kar üreterek sezon boyunca tesisleri açık tuttuklarını söyledi.

Yazın eriyen kar sularının bu göletlerde toplanarak kışın kar üretiminde kullanıldığını dile getiren İkiler, dolayısıyla doğaya herhangi bir zarar vermeden geri dönüşüm mantığıyla karlama yaptıklarını vurguladı.

– Kar garantisi tur operatörleri için önemli

İkiler, yerli ve yabancı tur operatörlerinin kış turizm paketlerini ağustos ayından itibaren satmaya başladığını ifade ederek, operatörlerin kayak merkezleriyle anlaşma yaparken kar ve sezon garantisi istediğini ifade etti.

Türkiye’de sezonda kar garantisi verebilen tek kayak merkezinin Erciyes olduğunu vurgulayan İkiler, şöyle devam etti:

“Tur operatörleri Erciyes’e suni karlama ünitelerinden dolayı ayrı bir önem veriyor. Karlama ünitelerimize güvenerek otel ve uçak bileti gibi tüm bağlantılarını yapıp müşterilerine kış paketlerini rahatlıkla satabiliyor. Geçen yıl olduğu gibi ülke genelinde kar yağmazsa operatörler müşterilerine karşı zor durumda kalmayacak, rezervasyonları veya paketleri iptal ettirme gibi bir olumsuzlukla karşılaşmayacaklar. Müşteri paketten memnun kalıyor. Operatörler için de en önemli şey müşteri memnuniyeti. Bunu sağlayabilecek merkezlerle çalışmak istiyorlar.”