Erciyeste kar şenliği

Erciyeste kar şenliği :Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Erciyes’te hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, aileleriyle Tekir ve Hacılar bölgesindeki pistlerde çocuklarıyla kayak yaptı.Bazı sporcular ise karda yamaç paraşütü yaparak, Erciyes’i yüksekten izleme imkanı buldu.

Adana, Mersin, Ankara gibi çevre illerden gelenlerin yanı sıra farklı ülkelerden de kayakseverler, görüntüsüyle de insanları etkileyen 3 bin 916 rakımlı Erciyes Dağı’nın eteklerindeki tesislerde kaymanın tadını çıkardı.

Kayak yapmayı yeni öğrenenler ise zaman zaman zor anlar yaşayarak, ilginç görüntüler oluşturdu.

Adana’dan Kayseri’ye gelen Kayra Koçak, okul arkadaşlarıyla ikinci kez Erciyes’te kayak yapmanın keyfini yaşadıklarını belirtti.

Koçak, “Kar yok deniliyordu ancak şaşırdık, epey kar var. Ayrıca burası çok kalabalık, bu kadar yoğunluk beklemiyorduk. Buradan da peribacalarına geçeceğiz” dedi.

120’ye yakın arkadaşıyla kayak yapmaya geldiğini anlatan Su Şallı ise “Okul turuyla Adana’dan geldik. Kayseri’de böyle bir kayak merkezi olmasına şaşırdım. Her şey düşünülmüş, çok modern” diye konuştu.

Kayak takımlarının günlük 15-30, kızakların ise 5-10 liraya kiralandığı Erciyes Kış Sporları Merkezi’ne gelenler, buradaki tesislerde kentle özdeşleşen sucuk ve pastırmayı tatma imkanı da bulabiliyor.