Erciyeste kurtarma tatbikatı

Erciyeste kurtarma tatbikatı :Erciyes Kayak Merkezi’nde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ’ye bağlı arama, kurtarma ve pist güvenliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği teleferikte kalan iki kayakçı, başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Erciyes Kayak Merkezi’nde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ’ye bağlı arama, kurtarma ve pist güvenliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği teleferikte kalan iki kayakçı, başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Hazırlanan senaryo gereği, Tekir bölgesinde içinde iki kişinin olduğu gondol tipi teleferik bir süre ilerledikten sonra durdu.

Teleferiğin durduğu ihbarını alan 20 kişilik kurtarma ekibi, kısa sürede olay yerine ulaştı.

Alan belirleme çalışması yaparak güvenlik önlemi alan ekipler, daha sonra teleferiğe en yakın direkten tırmanarak ulaştı.

İple aşağı indirilen kayakçılar kızakla ambulanslara taşındı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, Erciyes Dağı’nda zaman zaman oldukça çetin, yoğun sis ve olağanüstü tabiat olaylarıyla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Yaşanabilecek olaylara karşı arama kurtarma ekiplerinin sürekli teyakkuzda olduğunu belirten Cıngı, “Tesislerimizin en eskisi 2 yaşında. Tatbikatın yapıldığı tesislerimiz de 3 ay önce faaliyete geçti. Çok şükür bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Ama biz her an her duruma karşı hazırlıklıyız” diye konuştu.