Erciyeste Snow Academia Kayak Kursu açıldı

Erciyeste Snow Academia Kayak Kursu açıldı :Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde bulunan Erciyes A.Ş. olarak Snow Academia kayak kursu açıldığı kaydedildi.

Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde bulunan Erciyes A.Ş. olarak Snow Academia kayak kursu açtıklarını kaydederek, Erciyes kayak kursu vermeye tek yetkili yerin Snow Academia olduğunu kaydetti. Cıngı ayrıca, sömestre döneminde otellerin özellikle haftasonu doluluk oranlarının yüzde 100’lere yakın duruma geldiğini söyledi.

Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, hem yeni açtıkları Snow Academia kayak kursu hemde sömestre tatilinde otellerin doluluk oranları ile ilgili bilgiler verdi. Cıngı, “Bildiğiniz gibi Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Erciyes’i dünya çapında bir kayak ve turizm merkezi haline getirmek için yapmış olduğu çalışmalar devam ediyor. Erciyes dağında her geçen gün master planının etkilerini yaşıyoruz. Daha öncesinden başı boş yapıda organize edilen kış turizmi artık Erciyes dağında Kayseri Erciyes A.Ş.’mizin eliyle Kayseri Büyükşehir Belediyemiz tarafından yönetiliyor. Erciyes dağındaki bütün faaliyetler ve düzenin sağlanması hem sportif hem de turistik maksatlarla Erciyes dağının her türlü kullanımını Erciyes A.Ş. yönetiyor” diye konuştu.

Yaptıkları eğitim faaliyetlerine dikkat çeken Cıngı, “Bunun içerisinde daha öncesinde bir ölçüde kanayan bir yara olan eğitim faaliyetine el attık. Daha önce Erciyes dağında bir takım istenmeyen hadiseler bulunmaktaydı. Eğitimi olmayan insanların eğitim vermeleri söz konusuydu. Kayak bilen bir çok insan kayak öğretmenliği yapabileceğini de zannederek kayak eğitimi vermeye kalkışıyordu. Bu yıldan itibaren başlatmış olduğumuz sistemle Kayseri Erciyes A.Ş. bünyesinde kurulan kayak okulumuz Erciyes dağının tek yetkili merkezi haline geldi ve Erciyes dağında daha öncesinden kurulu bulunan Kayak Öğretmenleri Derneği ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde kayak öğretmenlerimiz Erciyes A.Ş.’nin Snow Academia kayak okulu bünyesinde faaliyet gösterecekler. Snow Academia sadece düzenleyici bir kurum olarak faaliyet gösterecek. Yine kayak hocalarımız Snow Academia’ya hizmet etmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

‘Biz kayak eğitiminin tüm şehrimize ve ülkemize yaygınlaşmasına çok önem veriyoruz’ diyen Cıngı, “Büyükşehir Belediyemizin Erciyes’e 300 milyon Euroluk bir yatırımı var. Erciyes dağı gerçekten dünya klasmanında bir kayak merkezi haline geldi. Bu kayak merkezinden de mümkün olduğunca bütün toplum kitlelerinin faydalanmasını istiyoruz. Bunun içinde tabi ki azami istifadeyi sağlamak için insanların kayak yapması gerekiyor. Snow Academia olarak bizler stratejimizi bütün gelir seviyesindeki vatandaşlarımıza kayak öğretmek olarak kurmuş bulunmaktayız. Çünkü kayak sporu biraz zengin sporu olarak bilinmektedir. Şimdiye kadarki uygulanmış fiyatlama politikaları ile biz bunun tamamen yanlış olduğunu, normal bir gelire sahip vatandaşlarımızında Erciyes dağındaki bütün imkanlardan faydalanabileceğini ispat ettik. Bundan sonra kayak eğitiminin de dar gelirli vatandaşlarımızın, orta gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına verilerek Erciyes dağında tüm ülke ve dünya insanlarının faydalanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sömestr tatilinin yaklaştığına dikkat çeken Cıngı, “Bilindiği üzere Erciyes dağımız Büyükşehir Belediyemizin yatırımları sonucunda ortaya çıkan suni karlama sistemlerimiz ile Aralık ayının başından beri kayakseverlere hizmet veriyor. Maalesef ülke olarak kar açısından sıkıntılı bir kış geçiriyoruz. Bütün dağlarımızda çok nadir yaşadığımız bir karsızlık var. Fakat Erciyes çok şükür yapay kar ile bütün pistlerimiz açık durumda. Dolayısıyla ülkemizin bir çok şehrinden kayak meraklıları Erciyes’e akın ediyorlar. Sömestre içinde şimdiden rezervasyonlar yapılıyor ve otellerde özellikle haftasonu doluluk oranlarımız yüzde 100’lere yakın durumda bulunuyor. Zannediyorum şimdiye kadar rezervasyon yaptırmamış vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz varsa ellerini çabuk tutsunlar. Muhtemelen bu hafta içerisinde otellerimizde yer kalmayacaktır. Sömestre döneminde Erciyes dağında çok büyük bir yoğunluk bekliyoruz” diye konuştu.