Erciyeste Yeni Yıla Meşaleli Kayak Gösterisi ile Girilecek

Erciyeste Yeni Yıla Meşaleli Kayak Gösterisi ile Girilecek :Erciyes Dağı’nda Yılbaşı gecesi için meşaleli kayak ve gece kayağı yapılacağı belirtildi . Son yağışlarla toz karın da yağmasıyla beraber kayak yapmaya makul olan pistte, yakılacak ateşle beraber Yılbaşı gecesi etkinliği tertip edilecek .

Erciyes A.Ş. İdare Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, son Yağan karla beraber suni karlama makinelerinin de çalıştığını ve pistlerin kayak yapmaya makul olduğunu belirtti . Yılbaşı gecesi için de Erciyes Dağı’nda gelenekselleşen meşaleli kayak etkinliğiyle yeni yıla gireceklerini açıklayan Cıngı, kayak merkezindeki otellerin de geceye özel aktiviteleri olacağını anlattı. Kayak severlerin yeni yıla kayak merkezlerinde girmeyi tercih ettiğini ifade eden Murat Cahid Cıngı, “Yılbaşını kayak severler dağlarda geçirmeyi tercih ediyor. Bizim dağdaki otellerimiz de Yılbaşı gecesi için uzun zamandır çalışıyor ve hazırlık yapmakda . Rezervasyonlarda da yüzde yüze varan doluluğu sağlamış durumdalar. Yılbaşı aktivitesi olarak da Erciyes Dağı’nda geleneksel olarak meşaleli kayak, ateş etrafında ısınma ve güzel bir ambiyans eşliğinde 31 Aralık’ta Erciyes A.Ş personelleriyle de beraber toplanıyoruz. Hem otellerimizin de çeşitli etkinlikleri hem de Erciyes’te hava da müsait olursa akşam kayağı da yaptırmak istiyoruz” diye belirtti .

Erciyes Kayak Merkezi’nde bu hafta sonu Hisarcık Kapı kayak pistinin de açılacağını kaydeden Murat Cahid Cıngı, şu şekilde devam etti:

“Bu sene Kasım sonunda suni kar üretmeye başladık. Az bir yağış da olsa pistimizi 22 Kasım’da halkımızın hizmetine sunduk. Yaklaşık 15-20 gün vatandaşlarımız kayak yaptı fakat sonra sıcak hava dalgası, güneş ve yağmurla beraber pistimiz deforme oldu. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesiyle beraber kar üretmemiz de mümkün olmadı. Şayet geçtiğimiz haftayla beraber hem suni karlamayla beraber hem de son yağışlarla beraber pistimizi tekrardan açtık. Tekir ve Hacılar Kapı ile bu hafta sonu da Hisarcık Kapı kayak pistlerinde Erciyes Master Planı kapsamında ana pistlerimizin tamamını açmak için son hız çalışıyoruz. Önümüzdeki haftadan bu yana artan kar yağışıyla beraber kapılar arasındaki geçiş pistlerini de açacağız ve kayak severlere aynı Alplerdeki gibi olağanüstü bir kayak merkezi tattıracağız.”

Erciyes Dağı’na özgü toz karın pistleri doldurduğunu ifade eden ve sezonun Nisan ayına kadar açık kalacağını bildiren Kayseri Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Numan Değirmenci, Tekir Kapı kayak pistlerindeki kar yağışıyla beraber pistin kayak yapılacak olan düzeye geldiğini belirtti . Tekir pistinde kar kalınlığının yer yer 50-60 santimetreye ulaştığını ifade eden Numan Değirmenci, gece saatlerinde karlama makineleriyle beraber pistlere destek yapıldığını açıkladı . Değirmenci, “Tekir pistimizde kayak yapılabiliyor. Hacılar Kapı pisti de yakında açılacak. Kar kalitesi, yavaş yavaş artışa start verdi . Yapay kar makineleri de gece sıcaklığı düştüğü zamanlarda karlama yaparak pisti kayak yapmaya makul hale getiriyor. Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne özellikle il dışından gelen ziyaretçilerin bir hayli yoğun ilgisi var. Yakında tekrar kar yağışı bekliyoruz. Türkiye’deki kayak merkezleri arasında özellikle kayak eğitimi için Tekir Kapı kayak pist alanı bir hayli makul . Her kayakçının kendi seviyesine göre eğitim pist alanı var” diye belirtti .