Ergan Dağı Kayak Tesisleri Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Ergan Dağı Kayak Tesisleri Tanıtım Toplantısı Yapıldı :Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu üyelerinin Erzincan’da bulunması nedeniyle MÜSİAD tarafından organize edilen Ergan Dağı tanıtım toplantısı yapıldı.
Düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu üyeleri, kamu kurumlarının müdürleri ile MÜSİAD üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Vali Kahraman şu görüşlerde bulundu; Erzincan’ın 25 yıllık hayali olan Ergan Dağı Kayak Merkezinin sadece Erzincan için değil, ülkemiz için de büyük bir kazanç olduğunu belirterek; “Ergan Dağı Kayak Merkezi, kış aylarının sert geçtiği ilimizde iklim şartlarını avantaja çevirip şehrimizin gelişmesinde ve tanıtılmasında önemli unsurlardan bir tanesidir. Valiliğimiz tarafından Erzincan’da kış turizmini güçlendirecek ve turizmi 12 aya yayabilecek planlamaların yapıldığını bilmenizi isterim. Kayak sporunu ve kültürünü tabana yayabilecek etkinlikler başta olmak üzere kış turizmi imajının da eklenmesi için gerekli tanıtım çalışmalarını yapmaktayız.”
VALİLİĞİMİZ YETENEKLİ SPORCULARA HER ZAMAN DESTEK VERMEKTEDİR
“Ergan Dağı Kayak Merkezi şehir merkezine 10 km uzaklıkta olması, modern teleferik ve telesiyej sistemlerinin kullanılması, misafirlerimiz için düşünülmüş tesis ve konaklama imkânları bakımından diğer kayak merkezlerinin bir adım önündedir. Erzincan Valiliği olarak SODES, KUDAKA ve çeşitli projelerle bu potansiyelimizi kullanmak ve gençlerimize Kayağa teşvik etmek için çabalıyoruz. Kayak sporunda başarıya ulaşmak için yetenekli sporcuları seçip sistemli bir çalışma ile bu spora yönlendiriyoruz. Valiliğimizin yetenekli sporculara kamp ve eğitim konularında her zaman destek vermektedir. Bu kapsamda Sakaltutan tesislerinde gençlerimizin kamp ve eğitim faaliyetleri devam etmektedir.”
ERGAN DAĞI KAYAK TESİSLERİ ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR GELECEK VAAT EDİYOR
“İnsanlık tarihi kadar eski olan kayak sporunun ilimizde gelişmesi için Kayak Federasyonunun destek olmasını bekliyoruz. Kayak Federasyonu Başkanının gün içindeki konuşmasında bizim ufkumuzu ne kadar açabildiğini yakından gördük. Kayak Federasyonu başkanlığımızdan desteklerini bekleyeceğiz. Konuşmasında nerede durmamız gerektiğini nasıl yol haritası belirlememiz gerektiğini bize izah etti. bugün beraber zirveye çıktık. İnşaallah kendisinin de izah ettiği gibi Ergan Dağı Kayak tesisleri şehrimiz için çok büyük bir gelecek vaat ediyor.”
“Kış turizminde özellikle otel ihtiyacı olduğu gibi şehrimizde de bu ihtiyaç vardır. Devletimizin desteği ve özel sektörün girişimi ile bu ihtiyaca cevap verebileceğimizi düşünüyorum. Bu tesislerin varlığı sosyal ve ekonomik gelişimimizi sağlayacaktır. Erzincan Valiliği olarak Erzincan’ın kış sporu merkezi olması için gerekli çalışmaları her zaman yürüteceğiz.” Şeklinde konuştu.
Vali Süleyman Kahraman’ın konuşmasının ardından Kayak sporu ile ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar tarafından sunum yapıldı.Sunumda Federasyon Başkanı Erol Yarar, kaynakların yerinde kullanılması ile Ergan Dağı Kayak Merkezinin çok daha hızlı gelişebileceğini belirtti.
Sunumunda Ergan Dağı Kayak Merkezini dünyanın önemli kayak merkezleriyle kıyaslayan Federasyon Başkanı Erol Yarar, Ergan Dağı Kayak Merkezinin ulaşım, tesis, doğal güzellikler ve hem yaz hem de kış turizmine elverişli olması avantajlarıyla 12 aya yaygın bir şekilde spor yapılabilecek önemli bir merkez olabileceğini söyledi.
Yapılan sunum sonrasında Vali Kahraman, Federasyon Başkanı Erol Yarar’a el işi bakır tepsi hediye etti. Program yenilen yemeğin ve katılımcıların konuşmalarının ardından sona erdi.