Ergan Dağı Kayak Tesislerinin sezon açılışı yapıldı

Ergan Dağı Kayak Tesislerinin sezon açılışı yapıldı :Erzincan’da geçtiğimiz yıl hizmete açılan Ergan Dağı Kayak Tesislerinin 2014 yılı açılışı yapıldı. Kar seviyesinin düşük olmasına rağmen gerçekleştirilen açılışa, protokol mensuplarının kar üzerinde yaptıkları kızak damgasını vurdu. Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, kızak ile kayarak gönüllerince eğlendi. Vali Abdurrahman Akdemir, kızak sonrası çocukluk yıllarını yeniden hatırladıklarını söyledi.

Kente 10 kilometre uzaklıkta bulunan, 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağı’nın eteklerinde kurulan Ergan Dağı Kayak Tesislerinin 2014 yılı açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Kayak severlerin ve Erzincanlıların büyük ilgi gösterdiği açılış halk oyunları gösterileri ile başladı. Yamaç paraşütü sporcularının gösterileri büyük ilgi gördüğü Ergan Dağı Kayak Tesislerinin açılışına, Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, bazı kurum müdürleri ve Erzincan halkı katıldı.

Kar seviyesinin düşük olmasına rağmen gondollar ile kayak merkezinin bulunduğu alana gelen kayak severler ve vatandaşlar, daha sonra telesiyejler ile Ergan Dağının zirvesine çıktı. Kimileri zirveden kayak yaparak inerken, kimileri de çocuklarıyla beraber kızak yapmanın keyfini yaşadı. Ergan Dağında bulunan ve yüzeyi buzla kaplanan Ardıçlı Gölü üzerinde paramotor ile kızak yapan sporcunun gösterisi ile büyük ilgi gördü.

PROTOKOL MENSUPLARI ÇOCUKLUKLARINA GERİ DÖNDÜ

Kayak tesislerinin açılışına katılan Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, kayak elbiselerini giyerek kızak yapmanın keyfini yaşadı. Yaklaşık 150 metrelik rampadan aşağı kendilerini kızakla bırakan Vali Akdemir, Belediye Başkanı Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Tuygun, adrenalin dolu anlar yaşadı. Kızak keyfinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, “Aradan böyle 30-40 yıl sonra tekrar çocukluğumuza döndük. Demek ki çok yıllar oldu bu kızağa binmeyeli. Hem o yıllarımızı hatırladık, hem de müthiş bir adrenalin. Bütün gençlerimizi, çocuklarımızı hem kızak yapmaya, hem de kayak yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

55 MİLYONLUK YATIRIM

Ergan Dağı Kayak Tesislerinin genel durumu hakkında bilgi veren ve tesislerin 55 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Vali Abdurrahman Akdemir, “Gerçekten Ergan Kayak Merkezinde çok kişinin, çok büyük emekleri var. Burada 55 trilyonun üzerinde çok ciddi yatırım var. En uzun pisti, en uzun mevsimiyle Türkiye’nin dikkat çeken kayak merkezlerinden bir tanesi. Aynı zamanda Erzincan’ın tanıtım yüzü Ergan Doğa Sporları ve Kış Merkezi. Çok şey yapılmış ama önümüzdeki senelerde de çok şey yapmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz. İşte günü birlik tesislerimiz, konaklama tesislerimiz, bütün bunları bir arada düşündüğümüz zaman önümüzdeki yıllarda Ergan Türkiye’de dikkat çeken, doğal yapısıyla, bozulmamış doğal yapısıyla dikkat çeken kayak merkezlerinden birisi haline geleceğinden hiçbir şüphemiz yok.” şeklinde konuştu.

Ergan Dağı Kayak Tesislerinde kayan vatandaşlar ise böyle bir tesisin Erzincan’da olmasından memnun olduklarını ve kış sezonu süresince tesislerinde kayak yaparak bu sporun keyfini çıkaracaklarını söylediler.