Erzurum Valisi Kaymayı Öğrendi

Erzurum Valisi Kaymayı Öğrendi :ANTALYA’dan geçen yıl haziran ayında Erzurum’a atanan Vali Ahmet Altıparmak, yaz turizminden sonra kış turizmine de el attı. Kar yağar yağmaz Palandöken ve Konaklı’ya giderek kayak yapmayı öğrenen Vali Altıparmak, “Dağları ile ünlü bir şehrin valisi olup da kaymamak ayıp olurdu” dedi….

Vali Ahmet Altıparmak, aralık ayının ilk haftası yağan karı değerlendirerek kayak öğretmenlerinden aldığı derslerle Palandöken ve Konaklı’da kaymanın keyfini çıkardı. Kısa sürede iyi bir kayakçı olan Vali Altıparmak, ajans, gazete, dergi, televizyonlardan gelen röportaj isteklerini kayak merkezlerinde yerine getiriyor. New York Times Gazetesi’nin 2012 yılında dünyanın en iyi 41 kayak merkezi arasında Palandöken’i 18’inci sırada gösterdiğine dikkati çeken Vali Ahmet Altıparmak, şunları söyledi: “Böyle bir dereceye sahip kentin valisi olup da kaymamak ayıp olurdu. Gittiğim her yerde özellikle üniversite öğrencileri ve çocuklara yaşadıkları şehrin imkanlarını sonuna kadar kullanmalarını tavsiye ediyorum.

Dağları ile ünlü bir şehrin valisi olup da kaymamak ayıp olurdu. ‘Erzurum’da 4-5 yıl kaldım kayamıyorum’ demek ayıptır. Allah herkesi, biraz spor yapabilme kabiliyeti ile yaratmıştır. Böyle bir yerde yaşayıp da kayak yapmamak izah edemeyeceğim bir olaydır. Hafta sonları mutlaka bir saat de olsa kayak yapıyorum. Çünkü kayarken pistlerde tatilcilerle ve turistlerle ayak üstü sohbet ediyorum. Gerek onların bana söylediği gerekse benim gördüğüm eksiklikleri talimat verip anında gideriyoruz. Eksiklikleri kayarak daha iyi görebiliyorsunuz. Geçen gün Konaklı Kayak Merkezi’nde kayarken, İzmir’den gelen bir aile ile karşılaştım. Palandöken’den 25 kilometre uzaklıktaki Konaklı’ya gelebilmek için taksi tuttuklarını söyledi.

Hemen bir acanta ile anlaştık. Her gün Palandöken ile Konaklı arası seferler başlattık.” “1,5 SAATTE PALANDÖKEN’DESİNİZ” Kasklı olarak kayarak bu konuda örnek olan Vali Ahmet Altıparmak, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’ne özellikle yerli turistlerin gelmesi için çok sebep olduğunu vurguladı. Ahmet Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uçağı bindiniz ve kayak yapmaya gidiyorsunuz. Havalimanına ne zaman inecek ve ne kadar süre sonra kayak merkezine varıp kayacaksınız. Bunlar önemli unsurlar. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, uçakla 1.5 saatte kayak merkezindesiniz. Otelden çıkıp teleferiğe biniyorsunuz. Çünkü oteller kayak merkezinin içinde. Bunun gibi kaç yer var şehir merkezine 5 dakika uzaklıkta. Şehir merkezi turistlere kültürel anlamda büyük bir imkan sunuyor. Kayaktan sıkılanlar şehre indiğinde eski bir Selçuklu şehri ve yüzlerce tarihi eseri olan Erzurum’un nezih ve otantik yönünü görecek. Bunun dışında sadece kaymak değil; rafting, atlı cirit, buz pateni, körling veya buz hokeyi yapabilir. Yüzme havuzları fevkalade. Yani tatilde Erzurum’a gelmek için epey sebep var.