Erzuruma mevsimin ilk yağmuru düşrken yüksek kesimlere kar yağdı

Erzuruma mevsimin ilk yağmuru düşrken yüksek kesimlere kar yağdı :Mevsimin ilk yağmuru Erzurum’a karla karışık olarak düştü. Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Erzurum’da gündüz hava sıcaklığı 2 derece olarak ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girdi. Palandöken’in ve Erzurum’un yüksek kesimlerine yağış kar olarak düşerken, il merkezine karla karışık yağmur şeklinde düştü. Güne güneşli bir hava ile başlayan Erzurumlular, öğle saatlerinde güneşli havanın yerini yağmur ve kara bırakmasıyla şaşkınlık yaşadı. İl merkezine yağmur olarak düşen yağış ardından yerini kara bıraktı.

Vatandaşlar şemsiye ile dışarı çıktı. Palandöken’in yüksek kesimlerine ise yağış kar olarak kendini gösterdi. Kar kalınlığı Palandöken’de 80, Konaklı Kayak Merkezi’nde ise 103 santimetre olarak ölçüldü. Gece Erzurum’da hava düşüklüğü eksi 1 derece olarak kayıtlara geçti. Gündüz ise hava sıcaklığı öğle saatlerinde 2 derece olarak ölçüldü.