Erzurum’da Gerçeği Aratmayan Çığ Tatbikatı (Foto Galeri)

Erzurum’da Gerçeği Aratmayan Çığ Tatbikatı :Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’ne bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlikleri, Konaklı Kayak Merkezi’nde gerçeği aratmayan çığ tatbikatı gerçekleştirdi.

Konaklı bölgesinde arama kurtarma köpeklerinin katılımıyla çığ tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği kayak pistinde kayan 4 sporcu tehlikeli ve yasak bölgede kayak yaparken çığ altında kaldı. AFAD ve Sivil Savunma Arama Kurtarma ekiplerinin olaydan haberdar edilmesi üzerine Konaklı bölgesine öncü kurtarma ekipleri yönlendirildi. Söz konusu ekiplerin takviye istemesi üzerine 2 arama kurtarma köpekli tim ile birlikte 50 kişilik kurtarma ekibi Konaklı’ya sevk edildi. Bu sırada 112 Acil Ekipleri ile Jandarma Birlikleri de alarma geçirildi. Çığ bölgesinde köpeklerin marifetiyle çığ altında kalan sporculara yarım saat içerisinde ulaşıldı. Sporculardan ikisinin cesedi tonlarca kar kütlesi altından çıkartılırken, iki kayakçı da ağır yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar kar motorları ile kayak tesisleri merkezine sevk edildi. Burada bekletilen ambülanslar ile yaralılar Bölge Eğitim Araştırma Hastahanesi’ne sevk edildi.

AFAD İl Müdürü Abdurahman Aktürk, arama kurtarma ekiplerinin başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiğini söyledi. Aktürk, periyodik aralıklarla gerçekleştirdikleri tatbikatları ile olası çığ tehlikesine karşı hazırlık yaptıklarını anlattı. Tatbikatlarla personelin zaman, koordinasyon ve bilgilerinin üst seviyeye çıkarıldığına değinen Aktürk, ’Her zaman her türlü doğal afetlere karşı hazırlıklıyız. Bugünde olası bir çığ tehlikesine karşı başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik.’ dedi.