Erzurumda kar raftingi

Erzurumda kar raftingi :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinde biri olan Konaklı’da, yerli ve yabancı turistler için dünyanın tek kar rafting pistinin yapımına başlandı.

Erzurum’a 25 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde kayakseverlere farklı sosyal alanlar oluşturmak amacıyla yaptırılan bir kilometre uzunluğundaki özel pistte, adrenalini yüksek olan kar üstünde rafting yarışları düzenlenecek. Vali Ahmet Altıparmak, yaptığı açıklamada, Erzurum’un kayakta sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı merkezlerine sahip olduğunu söyledi. Erzurum’un sadece kayakta değil, aynı zamanda farklı spor branşlarında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Altıparmak, “Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistler, burada gördükleri muhteşem manzara karşısında adeta büyüleniyor. Bizler de dünyanın hiçbir yerinde olmayan, özel olarak hazırlanan kar rafting pistini yerli ve yabancı turistler için hazırlıyoruz. Bu pistte sadece kar raftingi yapılacak” dedi.

Altıparmak, ülkemizde yaşanan kar sıkıntısı nedeniyle birçok kayak merkezinde sorun yaşandığını anımsattı.

“Kar raftingi farklı bir sosyal etkinlik olacak”

Erzurum’da aynı anda 21 pistin aktif olarak hizmet verdiğini ve kar kalınlıklarının ise üst seviyede bulunduğunu ifade eden Altıparmak, şöyle devam etti:

“Ülkemizin birçok kayak merkezinde yeteri kadar kar yok ve Türkiye’nin hiçbir yerinde 21 pist aynı anda açık değil. Oysa Erzurum’da 21 pist açık ve dünyanın tek kar rafting pistini de Erzurum’a yapıyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz şehrimizdeki kayak merkezlerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Erzurum’un uluslararası dergilerde yayınlanan haberleri ise bu bölgenin tanıtımında önemli bir avantaj. Palandöken ve Konaklı sadece ülkemizde değil, dünyadaki sayılı merkezlerin arasında yer alıyor. Buradaki pist uzunluklarının bir benzeri daha yok. Gerek pist uzunluğu, gerekse pist çeşitliliği ile şuanda önemli bir potansiyele sahip. İster gece, ister gündüz olsun istediğiniz saatte kayma imkanınız var.”

Altıparmak, Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistler için farklı faaliyetler hazırladıklarını, bunların arasında kar raftinginin de olduğunu dile getirdi. Dünyada son yıllarda ilgi duyulan kar raftingi için hazırlanan pistin yakında açılacağını vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti:

“Konaklı Kayak Merkezi’nde şu anda çalışmalar devam ediyor. Gelen yerli ve yabancı turistlerimiz ile kar üstünde rafting yarışlarının yapılacağı dünyanın tek kar rafting pisti olan bir yeri hazırlıyoruz. Bu pistte sadece kar raftingi yapılacak. Yani insanlar bir yanda kayağın keyfini yaşarken, diğer yanda karın üstünde rafting yapacak. Yapılan pist sağlı, sollu eğimleri olan ve kenardan izleme şansı bulacağınız tamamen güvenilir olacak. Kar raftingi bundan sonra kendini gösteren yeni bir spor dalı olacak. Çok keyifli, gece ışıklandırması olan pistlerde rafting parkurları dediğimiz eğimler olacak. Adrenalin üretecek bir pist olması gerekiyor. Kış sporları arasında kar raftingi farklı bir sosyal etkinlik olacak.”

“Adrenalini suda değil, kar üstünde yaşayacağız”

Rafting ve kano antrenörü Çetin Bayram ise Vali Altıparmak’ın girişimleri sonrası yapımına başlanan kar rafting pistinin önümüzdeki günlerde açılacağını ifade etti. Gelecek hafta şehri ziyaret edecek yabancı tur operatörleri ve yabancı basın mensuplarına kar raftingi yaptırmayı planladıklarını belirten Bayram, “Rafting bilindiği üzere adrenalini yüksek bir spor branşı. Kar üstünde rafting dünyada son yıllarda en çok ilgi gören sporların arasında olmaya başladı. Özel eğimleri bulunan pistte son hazırlıkları yapıyoruz. Çanak şeklinde olan pistte artık kar rafting yarışları da düzenleyebiliriz. Böyle bir pist başka bir yerde yok. Dünyanın tek ve özel kar rafting pistinin yapıldığı Konaklı, adrenalin tutkunlarının yeni mekanı haline gelecek. Kayakseverler hem doyasıya kaymanın hem de kar üstünde rafting yapmanın keyfini Erzurum’da yaşayacak. Adrenalini suda değil, kar üstünde yaşayacağız.