Erzurumda Kış Sezonu Öncesi Turizm Masaya Yatırıldı

Erzurumda Kış Sezonu Öncesi Turizm Masaya Yatırıldı :Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, turistik otel müdürleri ve turizmcilerle bir araya gelerek Palandöken Kayak Merkezi’nde kış turizmini masaya yatırdı.

Polat Renaissence Otel’de düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Vali yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, ilçe belediye başkanları, otel müdürleri, turizm şirketlerinini sahipleri katıldı. Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında 2014-2015 kış sezonu öncesi turizm alanındaki projelerin konuşulduğu toplantıda önce geçen sezonun bir değerlendirmesi yapıldı. Turizmciler ve belediyelerle ortak hareket etmenin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Altıparmak, “Yeni projelerle Erzurum en önde gelen kayak merkezlerinden biri olarak hizmet verecek. Geçtiğimiz sezon otellerde yüzde 100 doluluk oranı yakalandı. Kış sezonunda ise yüzde 35’lik bir artış yaşandı. Hedefimiz yüzde 80’i bulmak. Bu dolulukla birlikte fiyatı uygun yeni otel ihtiyaçları doğdu. Bunun girişimleri de var” diye konuştu.

İKİ HAFTALIK KIŞ FERSTİVALİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un bir kayak şehri olmasına rağmen tatil köyü olmamasını eleştirdi. Başkan Sekmen, uçakla gelenlerin 10- 15 dakika içinde Palandöken’e çıktıklarına işaret etti. Tüm turizm fuarlarına katılma kararı aldıklarını vurgulayan Sekmen, özelleştirme kapsamına alınan Palandöken Kayak Merkezi’ndeki tesislere Büyükşehir Belediyesi olarak talip olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı ile geçtiğimiz günlerde Rize’ye geldiği sırada bu konuyu görüştüklerini anımsatan Sekmen, 13 Aralık’ta belediye ve otellerle birlikte kış festivali yapacaklarını belirtti. Kış festivalinin iki hafta kadar devam ettireceklarını anlatan Mehmet Sekmen, “Kış turizminin açılışı Erzurum’da yapılacak. Her yıl tekrarlayıp geleneksel hale getireceğiz. Kış ve kayak denince Erzurum akla gelecek. Reklamımızı iyi yapabilirsek inanıyorum ki önemli başarılar elde ederiz” diye konuştu.