Erzurumda Özelleştirme İdaresinden kayakçılara büyük şok

Erzurumda Özelleştirme İdaresinden kayakçılara büyük şok : Özelleştirme İdaresi’nin, Erzurum Palandöken ve Konaklı Dağları’nda işlettiği telesiyej ve gondolliftlerden, kayak kulüplerinden ücret talebinde bulunması sporcular ve antrenörler tarafından protesto edildi.

Geçen yıl Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’ndeki mekanik kayak tesisleri özelleştirme idaresine devredilmişti. Erzurum’da çeşitli kayak kulüplerine üye 300 sporcu, gondollift ve telesiyejlerden, antrönerleriyle birlikte ücretsiz yararlandırılıyordu. Özelleştirme İdaresi, hafta içerisinde kayak kulüplerine yaptığı tebligatta, sporcularından ve antrenörlerinden mekanik tesisleri ücret karşılığında kullandırabileceğini belirtti. Bugün Konaklı ve Palandöken’e gelen ve aralarında A Milli Takım sporcularının da bulunduğu kayakçılar şok yaşadı. Mekanik tesislerde kayak yapacakları noktalara çıkış yapmak isteyen sporculardan ücret talep edildi.

Kayak kulübü yönetici ve antrenörleri sporcu başına günlük 35 TL’yi ödeyecek ekonomik güce sahip olmadıklarını belirtti. Mekanik tesisler önünde toplanan kulüp sporcuları Özelleştirme İdaresi’nin aldığı ücret kararı kınadı. Antrenörler ve kulüpler adına Çetin Limon ve Temel Yavuz ortak basın açıklaması yaptı. Yavuz ve Limon, Özelleştirme İdaresi’nin aldığı kararın spor ve sporcuya darbe olduğunu ifade etti. Yavuz, söz konusu ücret kararının kaldırılmaması halinde önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek olan şehirler ve bölgeler arası etap yarışları ile Türkişe Şampiyonası’na katılmayacaklarını dile getirdi. Yavuz, Özelleştirme İdaresi’nin aldığı karardan vazgeçmesini beklediklerine dikkat çekerek,”Kar amacı güdmeden, menfaat olmadan sporcu yetiştiriyoruz. Bunlar (sporcular) Erzurum’u temsil ediyor. Tesis ücretleri günlük 35 Tl, 40 sporcum var. Hangi kulüp bunun altında kalkar. Kar amacı gütmeden bu işi yapıyoruz. Bizim amacımız turizm değil, biz sporcu yeştiriyoruz.” dedi.

Kayak A Milli takım sporcularından Selim Pasinli ile Ece İş, tesisler ücretli olduğu için antrenman yapamadıklarını söyledi.

Kayak kulübü sporcuları basın bildirinin ardından antrenman yapamadan, minibüslerle şehre dönüş yaptı.