Fransa’nın gözde kayak merkezi Meribel

Fransa’nın gözde kayak merkezi Meribel :Fransız Alpleri’nin kalbinde yer alan ve dünyanın en uzun pistinde karın keyfini çıkartmak isteyenlere eşsiz fırsatlar sunan Meribel Unique Otelleri İstanbul’da tanıtıldı. 2015 yılında ‘Dünya Kayak Şampiyonası’ final yarışmalarına hazırlanan Meribel Unique Otelleri Türkiye’den de kayakseverleri bekliyor.

Fransa’da, ‘Kuzey Alpleri’nin ortasında ‘Courchavel’ ve ‘Val Thrones’ bölgesinin arasında kalan, 660 km’lik kayak alanına ve doğal güzelliklere sahip Meribel, son zamanların gözde kayak tatil merkezlerinden biri.
Çocuklu aileler için lezzetli yemek, dingin bir doğa ve konforlu konaklama olanakları; kayak tutkunları içinse dünyanın en uzun pistine sahip Meribel, güzel bir kış tatili için ideal.
Üç Vadi (Trois Valles) adındaki bölgenin kalbinde yer alan Meribel Unique Otelleri beş farklı otel, beş farklı konseptle kayak meraklılarına unutulmaz bir tatil vaat ediyor. Birbirine oldukça yakın olan bu otellerin her birinin kendine ait bir kayak pisti bulunmakta. Le Savoy (4 yıldız) ve L’Helios (4 yıldız) Meribel’in merkezinde. Adray Telebar (3 yıldız) ve Le Yeti (4 yıldız) ise Les Hauts bölgesinde ve son olarak Mottaret bölgesinde de Aipen Ruitor bulunuyor. Civardaki tüm merkezler birbirlerine 180 telesiyejle bağlı. Klasik kayaktan, snowborad’a kadar her türlü kayak malzemesinin yer aldığı kayak dükkânının yanı sıra Meribel’de 30-40 ünlü markanın bulunduğu alışveriş merkezi de bulunmakta.

FİYATLAR CAZİP

Bölgeye Cenevre ve Lyoon havalimanından 2 buçuk saatlik bir otobüs yolculuğu ya da araba kiralayarak ulaşmak mümkün. Her daim kar bulunan bölgenin kuruluşu oldukça eski tarihlere dayandığından ‘Sale’ adında oldukça otantik evler bulunuyor. Kayak merkeziyise 1938 yılında İngiliz Colonel Peter Lindsay tarafından kurulmuş. Aynı zamanda Meribel’in eğlence hayatından bahsetmek gerekirse, gece – gündüz partileriyle bilinen La Folie Douche ismindeki mekânda kar altında dans etmek mümkün.
Meribel Unique Otelleri özellikle Fransız okullarının yarıyıl tatillerinin bittiği, bizde sömestre tatilinin başladığı şubat ayı için cazip fiyatlar sunuyor. Aklınızda bulunsun!