Gap Spor Oyunları Başladı

Gap Spor Oyunları Başladı :Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları Muş’ta başladı.

14 kentten 118 sporcunun katıldığı şampiyona Güzeldağ Kayak Merkezi’nde başladı.

Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Van, Sivas, Kars, Tunceli, Hakkari ve Muş’tan 118 sporcunun katıldığı turnuvaya sporcu bulunamadığı için Iğdır’dan katılım olmadı. İlk günkü yarışmalarda sporcular Alp Disiplini Çocuk 1 Bayan ve Erkek, Alp Disiplini Çocuk 2 Bayan ve Erkek ile Kayaklı Koşu yarışmaları düzenlendi.

Yarışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, yarışmalara daha önce 15 ilin katılacağını ama Iğdır’dan katılım olmadığı için 14 ilin yarışmalara katıldığını söyledi.

14 ilden 118 yarışmacının katıldığını hatırlatan Ömer Kalkan, güzel bir havada müsabakaların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kalkan müsabakaların kuzey disiplini, alp disiplini ve snowboard şeklinde yapıldığını sözlerine ekledi.

Yarışmaya Hakkari’den katılan Naz Akkuş isimli sporcu ise, altın madalya kazanmak için geldiğini ve kendisine güvendiğini söyledi.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinden gelen Nilah Demirtaş da, İl ikincisi olarak yarışmaya katıldığını ve altın madalya alarak Kars’a dönmeyi istediğini belirtti.

İlk gün düzenlenen yarışmalarda Alp Disiplini Çocuk 2 Bayanlarda Erzurum’dan Gizem Seflek birinci olurken, Bingöl’den Ezgi Bulsu ikinci, Gümüşhane’den Seyma Şahin üçüncü oldu.

Alp Disiplini Çocuk 2 Erkekler yarışmasında ise, Erzurum’dan katılan Nihat Enes Limon birinci, Erzurum’dan katılan Umut Muhammet Seflek ikinci ve Bitlis’ten Tuncay Özgeç üçünü oldu.

Alp Disiplini Çocuk 1 Bayanlarda Erzurum’dan Sıla Kara birinci olurken, yine Erzurum’dan Ceyda Özyanıkoğlu ikinci, Muş’tan Seher Erdoğan da üçüncü oldu.

Alp Disiplini Çocuk 1 Erkekler de ise Bitlis’ten Deniz Asit birinci, Erzurum’dan İbrahim Buğra Özcanlı ikinci ve Bingöl’den Emre Kalan üçüncü oldu.

Kayaklı Koşu Çocuk Erkek Klasik yarışmalarında ise Ağrı’dan Ramazan Oğur birinci, Bitlis’ten Mücahit Enes Doymaz ikinci, Hakkari’den Ören Devran üçüncü oldu.

Kayaklı Koşu Çocuk Bayan Klasik yarışmalarında ise Hakkari’den Melike Arslan birinci, Ağrı’dan Dilan Demir ikinci, Bitlis’ten Berna Yılmaz üçüncü oldu.

Kayaklı Koşu Yıldız Bayan Klasik yarışmalarında ise Hakkari’den Zilan Öztunç birinci- Ağrı’dan Ayşe Saydam ikinci, Ağrı’dan Zozan Malkoç üçüncü oldu.

Kayaklı Koşu Yıldız Erkek Klasik yarışmalarında ise Ağrı’dan Adem Bartan birinci, Ağrı’dan Ömer Doğan ikinci, Hakkari’den Zana Öztunç ise üçüncü oldu.

8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları yarın düzenlenecek yarışmalar ve ödül töreniyle sona erecek.