Gazetecilerin kar raftingi keyfi

Gazetecilerin kar raftingi keyfi :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinde biri olan Palandöken Kayak Merkezi’nde Polonyalı gazeteciler kar raftingi yapmanın keyfini çıkardı.

Kayak, kızak ve snowboardun yanı sıra Palandöken Kayak Merkezi’nde kar raftingi ilgi görmeye başladı. Erzurum’da tatillerini geçiren 80 Polonyalı gazeteci, Polat Renaıssance Oteli’nin pistinde kar raftingi yaparak adrenalin yaşadı.

Polonyalı gazetecilerin kar raftingine Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan eşlik ederlerken Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da izledi.

Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum’un kayakta sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı merkezlerine sahip olduğunu söyledi. Erzurum’un sadece kayakta değil, aynı zamanda farklı spor branşlarında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Altıparmak, “Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistler, burada gördükleri muhteşem manzara karşısında adeta büyüleniyor. Bizler de dünyanın hiçbir yerinde olmayan, özel olarak hazırlanan kar rafting pistini yerli ve yabancı turistler için hazırlıyoruz. Bu pistte sadece kar raftingi yapılacak” dedi.

“KAR RAFTİNGİ FARKLI BİR SOSYAL ETKİNLİK OLACAK”

Erzurum’da aynı anda 21 pistin aktif olarak hizmet verdiğini ve kar kalınlıklarının ise üst seviyede bulunduğunu ifade eden Altıparmak, şöyle devam etti:

“Ülkemizin birçok kayak merkezinde yeteri kadar kar yok ve Türkiye’nin hiçbir yerinde 21 pist aynı anda açık değil. Oysa Erzurum’da 21 pist açık ve dünyanın tek kar rafting pistini de Erzurum’a yapıyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz şehrimizdeki kayak merkezlerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Erzurum’un uluslararası dergilerde yayınlanan haberleri ise bu bölgenin tanıtımında önemli bir avantaj. Palandöken ve Konaklı sadece ülkemizde değil, dünyadaki sayılı merkezlerin arasında yer alıyor. Buradaki pist uzunluklarının bir benzeri daha yok. Gerek pist uzunluğu, gerekse pist çeşitliliği ile şuanda önemli bir potansiyele sahip. İster gece, ister gündüz olsun istediğiniz saatte kayma imkanınız var.”

Altıparmak, Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistler için farklı faaliyetler hazırladıklarını, bunların arasında kar raftinginin de olduğunu dile getirdi. Dünyada son yıllarda ilgi duyulan kar raftingi için hazırlanan pistin yakında açılacağını vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti:

“Konaklı Kayak Merkezi’nde şu anda çalışmalar devam ediyor. Gelen yerli ve yabancı turistlerimiz ile kar üstünde rafting yarışlarının yapılacağı dünyanın tek kar rafting pisti olan bir yeri hazırlıyoruz. Bu pistte sadece kar raftingi yapılacak. Yani insanlar bir yanda kayağın keyfini yaşarken, diğer yanda karın üstünde rafting yapacak. Yapılan pist sağlı, sollu eğimleri olan ve kenardan izleme şansı bulacağınız tamamen güvenilir olacak. Kar raftingi bundan sonra kendini gösteren yeni bir spor dalı olacak. Çok keyifli, gece ışıklandırması olan pistlerde rafting parkurları dediğimiz eğimler olacak. Adrenalin üretecek bir pist olması gerekiyor. Kış sporları arasında kar raftingi farklı bir sosyal etkinlik olacak.”

Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan da Türkiye ile Polonya arasında ikili ilişkilerin gayet üst seviyede olduğunu belirterek, son zamanlarda Polonyalı turistlerin Erzurum’a yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti.