Gaziantepliler Kayak İçin Artık Erikçe Kayak Merkezi ‘nde

Gaziantepliler Kayak İçin Artık Erikçe Kayak Merkezi ‘nde :Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erikçe Kayak Merkezi, önceki gün vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzel, halkı spora teşvik edecek yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Gaziantepliler artık kayak yapmak için Uludağ veya Erciyes’e gitmeyecekler” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Erikçe Ormanı’nda yaptırılan Erikçe Kayak Merkezi’nin Gaziantepliler için yeni bir spor ve eğlence merkezi olacağını dile getiren Güzelbey, “Bugünden itibaren Gaziantep yeni bir heyecanla tanışıyor, yani yeni kayak pisti ile tanışıyor. Çok iyi biliyoruz ki artık ülkeler yarışmıyor şehirler yarışıyor. Bu yarışan şehirlerarasında fark oluşturan şehirler bir adım öne geçiyor. Gaziantep işte bu fark oluşturan şehirlerden bir tanesi oldu” diye konuştu.

Gazianteplilere sosyal yaşamın yanı sıra tarihi ve kültürel alanları da kazandırdıklarını dile getiren Güzelbey, “Yıllardır hep bir hayal kurmuştuk. Demiştik ki Gaziantep’in iki yönünü de ön plana çıkarmamız lazım; tarihi kültürel yönü ve modern şehircilik yönü. Tarihi ve kültürel kimlik konusunda Gaziantep kimsenin hayal edemeyeceği bir noktaya geldi. 2 bin 500 civarında tarihi eser restorasyonu 10’un üzerinde yapılan müze ve kültüre yapılan yatırımlar ortada. 15 kilometrelik kültür yolu ve birçokları. Modern şehircilik konusunda da akranlarımızdan hiçte geride değiliz tam tersine onların birçoğunun önündeyiz. Bugün köprüler, kavşaklar, tramvaylar ve inşallah metro da bundan sonra gerçekleşir. Ama diğer taraftan botanik parkı, planetaryum, bilim merkezi, Disney benzeri bir park bunların hepsi Gaziantep’e geldi ve halk bundan son derece memnun” şeklinde konuştu.

ALMANYA’DA GÖRDÜ GAZİANTEP’E UYGULADI

Görev süresi içinde Gaziantep’e 3 tane daha büyük sürpriz yapacağını vurgulayan Güzelbey, iki tanesini gerçekleştirdiklerini birisini ise haftaya gerçekleştireceklerini bildirdi.

Güzelbey, “Bunlardan biri kayak pisti. Artık ülkemizde bildiğiniz gibi çok fazla kar yağmıyor. Hatta kar merkezlerinde dahi kar yok. Ama biz Gaziantep için yeni bir heyecan yaşatıyoruz. Kar yağmayan Gaziantep’e eski günleri hatırlatacak yeni bir tesis kazandırdık. Eski günler diyorum biraz çocukluğumuza gittiğimiz zaman, o zamanlar çok kar yağardı. Kimisi bizim leğençe dediğimiz kaplarla kayardı. Kimisi tahta okul çantalarının üzerinde kayardı. Daha sonraki yıllar plastikler çıktı, insanlar onlarda kaymaya başladı. Ama Gaziantepli daima kayma zevkini tatmıştır. Bugün işte biz bunu modern bir tesisle bütünleştirdik” değerlendirmesini yaptı.

Bu tesisin aynısını Almanya’da gördüğünü vurgulayan Başkan Güzelbey, “Ben bunu yıllar önce Almanya’da görmüştüm. Tabi o günden bu güne tesiste de bir değişiklik oldu, büyük bir modernleşme çabası oldu. 214 hektarlık bir alan orman idaresinden belediyemize tahsisli olan mekanda bir kayak pisti yapalım dedik ve mekan olarak da ağaçların olmadığı daha çok taşlık bir bölgeyi tercih ettik. 4 pistten oluşan bir kayak merkezi burası. Pistlerden bir profesyoneller için 300 metreye yakın, diğeri 200 metre civarında, diğeri çocuklar için kızak, diğeri de kayak öğrenmek isteyenler için yapılan bir tesis. Toplam 300 kişinin aynı ayna kayak yapabileceği ekipmana ve tesise sahibiz. Bugün Gaziantepliler yeni bir kayak merkezi ile tanıştılar. Yakın çevredeki birçok insanlar ve Gaziantepliler hafta sonları Erciyes’e kaymaya gidiyorlardı. Artık gitmelerine gerek kalmadı. Ben artık şunu söyleyebilirim Erciyes’teki insanlar kayak yapmak için buraya gelirlerse hiç şaşmayın” bilgilerini verdi.