Gaziantepte Erikçe Kayak Pisti Açıldı (Foto Galeri)

Gaziantepte Erikçe Kayak Pisti Açıldı :Gaziantep’in sosyal yaşamına canlılık kazandıracak olan önemli mesire alanlarından Erikçe Parkı Ormanı’na yapılan sentetik çim kayak pisti törenle açıldı.

TESİSİN ÖZELLİKLERİ

Toplamda 7400 metre kare çim kayağı alanı üzerine kurulan tesiste 2 adet pist bulunuyor. Profesyonel pist 240 m uzunluğunda ve sporcular kayarken 60-70 km hıza ulaşıyor. Amatör pist ise 160 m uzunluğunda. Türkiye’nin ilk sentetik çim kayak pisti, artık eskisi gibi karın yağmadığı Gaziantep’te karı vatandaşın ayağına getirdi. Halka açık olan tesis, uluslararası yarış takvimlerine de girdi. Yarış pistlerinin yanı sıra eğitim ve tubing alanı da bulunuyor. Aynı anda 300 kişinin eğitim göreceği tüm kayak takımları da mevcut.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, halkı spora teşvik edecek yatırımlar yaptıklarını söylerken, Gazianteplilerin ve buraya gelecek misafirlerin bundan sonra kayak için Uludağ ve Erciyes gibi yerlere gitmeyeceğini, Erikçe’de kayacağını ve kentte sosyal yaşamın bu gibi yatırımlarla daha canlanacağını belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Erikçe Ormanı’nda yaptırılan Erikçe Kayak Merkezi’nin açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, milletvekilleri Derya Bakbak ve Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile davetliler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Güzelbey, “Bugün dünyada artık ülkeler yarışmıyor, şehirler yarışıyor. Bu yarışan şehirler arasında fark yaratanlar, daima bir adım öne geçiyorlar. Gaziantep fark yaratan şehirler arasında birisidir” dedi. Başkan Asım Güzelbey, şöyle devam etti:
“Ayrıca bölgeye spor yapmayı teşvik edecek yeni yatırımlar yapıldı. Sosyal aktivitelerin yanı sıra; sportif aktivitelere de yer verilen alanda 3 bin 300 metre uzunluğunda koşu parkuru, paintbol tesisi, macera parkı yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemenin ardından Erikçe Kent Ormanı, spor tutkunlarının artmasını sağlayacak.”
Fatma Şahin ise, sporun önemine değinerek, yapılan çalışmalarla ilgili Güzelbey’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kayak merkezinin açılışını yaptı. Almanya ve Fransa’dan gelen kayakçılar da, çim zemin üzerine kurulan merkezde kayak gösterisi yaptı.

GAZİANTEP’E NEDEN KAYAK PİSTİ YAPILDI ?

Bir zamanlar “Güneydoğu’nun Paris”i diye adlandırılan, son dönemde tarihi ve kültürel mirası korumak için yapılan olağanüstü müzelerin süslediği ve cazibe merkezi haline getirdiği Gaziantep, akıllı yapısıyla, ekolojik çalışmalarıyla, şehrin göbeğinde 11 km uzunluğundaki parkıyla, Alleben Göleti ve çevresine yapılan mesire alanlarıyla, restore edilen konaklarıyla, sayısı 4’e çıkan üniversiteleriyle adından söz ettitirken, kebaplarını ve fıstığını anlatmaya hiç gerek yok zaten.

Peki, Kayak pisti nereden çıktı ? Kebap Şehri’nde şimdi de kayak merkezinin bulunması, yenilen kebapları eritebilmek için mi ? Tabii ki değil.

BAŞKAN DR. ASIM GÜZELBEY ANLATIYOR…

“Artık dünya değişiyor ve bu değişen dünyada ülkeler değil yarışıyor. Bu yarışan şehirler içinde fark yaratanlar daima bir adım öne geçiyor.
Biz Gaziantep olarak 2 konuyu çok önemsedik; bunlardan bir tanesi Gaziantep’in tarihi ve kültürel kimliği. Şu ana kadar 2500 civarında tarihi eser restorasyonu ve müzesi ile planateryumu ile bilim merkezi ile Gaziantep farklı bir yere geldi. Buradaki insanların yaşam standardını yükseltmek için de modern şeyler yapmak gerektiğni düşünüyorum. Yıllar önce Almanya’da doktor olarak çalıştığım zamandan hatırlıyorum beni klinik şefim böyle bir kayak pistine götürmüştü aradan belki 30 sene geçti Türkiye’de böyle bir merkez yok biz bunu araştırdık, en iyisi Avrupa’da nerede yapılıyorsa ihalesini yaptık, ve buraya yaptık, yani fikir babası benim.

“ARTIK KAR MEMLEKETLERİNDE BİLE KAR YAĞMIYOR”

Artık kar memleketlerinde bile kar yağmıyor suni karlar ile de bu iş biraz zor oluyor. Ama bu sentetik kayak pisti şehre ayrı bir heyecan katacaktır belki orjinali gibi olmayacaktır tabiatı ile biz İsveç, Norveç gibi değiliz ama bir nebze olsun Gaziantep insanına yeni bir alternatif, yeni bir heyecan yeni bir yaşam tarzı… Hayırlı olmasını diliyorum.
Buranın tamamı Belediye tarafından yapıldı. 214 hektarlık bir alan. Önce burada çocuk oyun alanları yapıldı yukarıya bungalolar ve insanların piknik yapacakları yerler yapıldı. Daha sonra da burayı yaptık tam kesin olarak rakam şu ana kadar çıkmadı. Çünkü restorant var pist var ve devam edenler de var. Sonuçta Gaziantep bunların hepsine layık, Gaziantep Belediye’si de artık güçlü ve imkanları olan bir belediye.

Bu kategoride olanlar Uluslararası yarışlara girebilir. Kalkıp ta burada büyük ve küçük slalomları yapmak mümkün olmaz. Biz Kayak Federasyonu Başkanı ile görüştük, Spor Bakanı’nı özellikle davet ettik Türkiye’de böyle bir şey ilk defa yapılıyor diye ama programının yoğunluğundan dolayı gelemedi bu sefer ama belki tekrar gelip birlikte bir yol haritası belirleyebiliriz. Yanlız Kayak Federasyonu Başkanı bize şöyle bir şey söyledi burada eğitim çalışmaları yapabiliriz dedi bu da güzel bir şey”