Gençlere ücretsiz kayak ve snowboard fırsatı

Gençlere ücretsiz kayak ve snowboard fırsatı :5 yıldır kayak sporu ile uğraşan 20 yıla yakın süre kayak ve snowboard hocalığı yapan Bülent Nevcanoğlu’nun girişimleriyle Antalya Kayak İhtisas Snowboard Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu.

Derneğin, kayak ve snowboard başta olmak üzere tüm kış ve yaz sporlarında sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten profesyonel kayakçı Bülent Nevcanoğlu, “Spor severlerin beden ve ruh sağlığını geliştirmek için fırsatlar hazırlamanın, gençlerin mutlu ve birlikte yaşamayı bilen iyi ahlak sahibi, üretken olmaları için yol göstermeyi görev edindik” dedi. Kulübün Saklıkent Kayak Merkezi’nde kurulacak eğitim okulunda 7-21 yaş arası gençlere kayak ve snowboard eğitimleri verileceğini sözlerine ekleyen Nevcanoğlu, kurslar tamamen ücretsiz olacağını sömestri tatilinde ilk kursun açılacağını belirtti.

ANTALYA’YI TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ

Antalya Kayak İhtisas Snowboard Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne kayıtların tamamen ücretsiz olduğunun altını çizen Nevcanoğlu, “Ne kurslarda, ne de temel eğitim kursları için hiçbir ücret istenmiyor. Biz burada kulübümüz bünyesinde profesyonel sporcular yetiştirerek ulusal ve uluslar arası yarışmalarda Antalya’yı temsil etmek istiyoruz” dedi.

ALT YAPI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Ulusal yarışmalara katılmak için ilk önce il birincilikleri gibi yerel yarışmalar düzenlemek gerektiğini kaydeden Nevcanoğlu, “Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi gibi ve diğer belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Valilik Kupası, Büyükşehir Kupası gibi kayak ve snowboard yarışları için alt yapı hazırlıkları yapıyoruz. Saklıkent Kayak Merkezi’ni günü birlikçi piknik yapılan bir alan mantığından çıkararak dünyanın en iyi sporcularının kayak yaptığı bir kayak merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.