Giresun teleferik projesi yolda

Giresun teleferik projesi yolda : Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, Giresun’a özel idare kanalı ile teleferik yapılacağını söyledi.

Gürel, bir süredir valilik tarafından Giresun Kalesi ile Gemilerçekeği dolgu alanı arasında teleferik yapımı için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Valiliğin yap-işlet-devret modeli ile teleferiğin yapımı için yatırımcılarla görüşmeler yaptığını ancak bunlardan sonuç alınamadığını ifade eden Gürel, “İl Özel İdaresi olarak projeyi yapmaya talipli olduk. İller Bankası kredisiyle teleferik inşaatını yapacağız. Teleferiğin yapımı için altyapı hazırlıklarına başladık. 2015 yazına kadar projeyi tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Giresun İl Özel İdaresi binasının otele dönüşümünü sağlamak amacıyla gerekli imar düzenlemesi için Giresun İl Genel Meclisi’nin bugünkü oturumunda karar alındığını aktaran Gürel, şöyle konuştu:

“Giresun’da 5 yıldızlı otel ihtiyacı bulunuyor. Bunun için özel idaremizin devam eden bina inşaatının otele dönüşümü için bir süredir çalışmalarımız var. Bazı yatırımcılarla görüşüyoruz. Bazı talipliler de mevcut. Bina imar planında resmi kurum olarak görünüyordu. Meclisimizin bugünkü oturumunda imar planının konaklama tesisi alanı olarak değiştirilmesi için Giresun Belediyesi’ne başvuruda bulunmak için karar aldık. Böylelikle yatırımcılara binayı daha hızlı tahsis edebileceğiz.