Göl manzaralı tesiste kayak keyfi

Göl manzaralı tesiste kayak keyfi :Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi’ne gelenler, Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan tesiste kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

İlçeye 5 kilometre mesafedeki kayak merkezi, yörenin yanı sıra çevre illerden kayakseverlerin ilgisini çekiyor. Hazar Gölü manzarasıyla dikkati çeken kayak merkezi, profesyonel kayakçılar tarafından da tercih ediliyor.

Bölgede Kar yağışının az olması nedeniyle kayak sezonunun geç açıldığı merkezde, vatandaşlar, kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Merkezdeki tesisin işletmecisi Kemal Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Aralık’ta kayak sezonunu açtıklarını fakat bu yıl kar kalınlığının istenilen seviyede olmadığını söyledi.

Durmuş, geçen yıl yoğun kar yağışı sayesinde mükemmel bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Özellikle hafta sonları taleplere cevap veremez duruma gelmiştik. Buna bağlı olarak yeni binalar yaptık ve yedek kayak malzemeleri aldık. 15 Mart’a kadar burada iyi bir sezon geçirdik. Bu yıl ise istenilen seviyede kar olmaması nedeniyle sezonu geç açtık. 2014 sezonuna 1 Şubat itibarıyla başlıyoruz. Geçen yılla bu sene arasında kar kalınlığında en az bir metre fark var. Bulunduğumuz yerde geçen yıl kar kalınlığı 1-1,5 metre arasındaydı, şimdi ise 30 santimetre. Bu yıl yeterli kar yağmadığı için sezonu yeni başlattık” diye konuştu.

Tesislerden faydalanmak isteyen çok sayıda kişi olduğunu anlatan Durmuş, ”Talep çok, her Gün ‘kayak sezonu açıldı mı?’ diye yüzlerce Telefon alıyoruz. Bugüne kadar bütün talepleri, kayak için yeterli seviyede kar olmadığı için geri çevirdik” dedi.

Tesislere gelen vatandaşlardan Kadir Demirel ise yaklaşık 7 yıldır kayak sporuyla uğraştığını söyledi. Bu yıl kar kalınlığının geçen seneye göre çok az olduğunu dile getiren Demirel, geçen yıl her hafta sonu kayak yapmak için merkeze geldiğini ancak bu sene sezonun oldukça geç açıldığını belirtti.

Hazarbaba Kayak Merkezi’ni internetten gördüğünü ve kayak için Malatya’dan buraya geldiğini ifade eden Mert Tatar da “Güzel bir yer. Bugün ilk kez kayak yapmaya başladım, buna rağmen çabuk alıştım. Burada eğitimcilerimiz de var, yardımcı oluyorlar” diye konuştu.